10 manieren waarop Acer Classroom Manager uw docenten kan helpen

Het wereldwijde onderwijssysteem ondergaat een enorme verandering, en aangezien studenten nieuwe manieren ontdekken voor communicatie en interactie, moet de schoolomgeving zich aanpassen om het bij te kunnen houden.

Acer heeft hiervoor de Classroom Manager ontwikkeld. Deze tool combineert het beheer van devices in de klas met multimedia-onderwijs en leren. Het doel hiervan is een nieuw soort interactie tussen docenten en studenten te bevorderen. Acer Classroom Manager kan uw docenten op 10 verschillende manieren helpen:

1. Computers inschakelen en inloggen

Via de computer van de leerkracht kunt u met één klik alle computers in de klas gelijktijdig inschakelen en deze aanmelden om kostbare tijd te besparen bij aanvang van de les. Aan het einde van de dag kunt u alle computers in het lokaal afmelden en uitschakelen.

2. Houd studenten gefocust op hun taak en voorkom afleiding

Voorkom dat studenten worden afgeleid tijdens de les en houd ze gefocust op hun taak door de toegang tot bepaalde websites en applicaties te beperken. Indien nodig kunt u studenten de toegang tot hun pc’s geheel ontzeggen door de muis en het toetsenbord te vergrendelen.

3. Open applicaties en websites voor studenten

Bespaar tijd door programma’s of websites op de desktops van alle studenten tegelijkertijd op te starten. U kunt de studenten voorzien van snelkoppelingen naar alle documenten, mappen, applicaties en webcontent die zij nodig hebben tijdens de les met behulp van de Student Information Bar.

4. Monitor real-time alle activiteiten van de studenten, zowel zichtbaar als hoorbaar

Kijk en luister naar wat studenten doen met behulp van intuïtieve miniatuurweergaven van de computer van elke student. U kunt screenshots maken van de desktop van een student om de voortgang te registreren of iets te markeren als hij of zij niet goed bezig is.

5. Toon studenten uw bureaublad, een video of toepassing

Laat studenten uw beeldscherm of multimedia zien of benadruk het werk van een student door zijn of haar scherm aan de rest van de klas te tonen.

6. Deel eenvoudig content met studenten

U kunt bestanden of mappen gewoon slepen naar en neerzetten op het bureaublad van de leerling of in de documentbibliotheken. Ook kunt u het werk van studenten verzamelen en delen door al het voltooide werk van de leerlingen in hun eigen afzonderlijke map te organiseren.

7. Verlaag de kosten door beheer en controle van de toegang tot printers

Bespaar geld door het beheren en bewaken van het printergebruik en het instellen van drempelvoorwaarden en voorkom dat studenten dubbele opdrachten naar de printer sturen.

8. Communiceer effectief met studenten

Stuur studenten een bericht, chat privé met hen of werk samen als groep. Studenten kunnen ook om hulp van de leerkracht vragen zonder dat de rest van de klas het merkt.

9. Plan lessen en geef een effectieve beoordeling aan het einde van de les

Plan lesactiviteiten en voorzie studenten van een persoonlijk overzicht met onderwerpen voor toekomstig gebruik.

10. Testen en beoordelen van studenten

Test het begrip en inzicht van leerlingen met behulp van een scala aan audio, visuele en op tekst gebaseerde vragen. Testen worden automatisch gemarkeerd en studenten kunnen de resultaten inzien. Of gebruik studentenonderzoeken voor directe feedback.

Acer Classroom Manager is gratis voor alle educatieve klanten van Acer. Meer weten? Neem contact met ons op.