Switch IT Solutions ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd

De volledige dienstverlening van Switch IT Solutions is gecertificeerd volgens de normen ISO 27001 en NEN 7510. ISO 27001 is de internationale norm voor informatiebeveiliging. NEN 7510 geldt specifiek voor informatiebeveiliging in de gezondheidszorg. Veilige omgang met informatie wordt steeds belangrijker voor organisaties. Mede door de meldplicht datalekken en nieuwe Europese privacywetgeving GDPR die in mei 2018 in werking treedt.

Marjolein Klievik, kwaliteitsmanager bij Switch: “Deze certificeringen garanderen dat wij de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie waarborgen. Alle digitale en fysieke beveiligingsmaatregelen van Switch voldoen aan ISO 27001 en NEN 7510. Informatiebeveiliging zit diep verankerd in onze organisatie en wij hadden op dit gebied al veel stappen gezet. De certificering is een belangrijke bevestiging richting onze klanten, relaties en medewerkers.”

Voorspoedig proces

Beide certificaten konden relatief snel worden toegekend, ondanks de verhuizing van het bedrijf deze zomer van Oldenzaal naar Kennispark Twente in Enschede. Het certificeringstraject liep in die periode door en daarbij is ook de nieuwe huisvesting beoordeeld. “Het ging erg voorspoedig. Er zijn audits op locatie gehouden, ons beleid en maatregelen zijn beoordeeld en medewerkers zijn uitgebreid geïnterviewd”, schetst Klievik. De betrokken auditor noemde Switch een plezierige club met vakkundige, enthousiaste en betrokken mensen.