7 assen van leiderschap

7 assen van leiderschap

Schoolleiders zijn verantwoordelijk voor inspirerend onderwijs van hoge kwaliteit. Tegenwoordig wordt dat steeds meer digitaal gegeven. Centraal hierbij staat dat dit altijd, overal en met ieder device gevolgd kan worden.

Om digitaal onderwijs goed in te vullen, zijn krachtig leiderschap, een goede visie en een doordachte strategie nodig. Switch helpt u bij het verwezenlijken hiervan.

Invulling geven aan alle elementen van leiderschap

Dit doen wij door samen met u op het gebied van:

 • Visie
  De school moet een duidelijke visie hebben waar men met het onderwijs naar toe wil, hierin moet alles mee genomen worden, inrichting klaslokaal, kennis en kunde docent tot en met ICT, oftewel, waar sta je nu en waar wil je naar toe.
 • Cultuur
  De plek waar de school staat is van grote invloed op het onderwijs, hoe ziet het aanbod en de vraag eruit,  hoe is de samenstelling van de buurt en dus ook de kinderen op school.
 • Capaciteit
  Als leidinggevenden proactief aan de slag haan met het ontwikkelen van capaciteit, voelt de schoolgemeenschap zich bereid om verandering door te voeren. Beoordeel de groeimogelijkheden van de mensen, programma’s en systemen voordat er nieuwe werkwijzen worden geïntroduceerd, implementeert of opschaalt.

 

 

 • Team
  Het is van groot belang dat het gehele team de visie van het bestuur ondersteunt, maar ook kent en uitdraagt, anders heeft het geen kans van slagen als en een ommekeer wil bereiken.
 • Gemeenschap
  Is feitelijk hetzelfde als de cultuur, de school moet er onderdeel van uit maken en dit ook uitdragen naar de buurt enz.
 • Financiën
  Vaak is dit het excuus om ergens niet aan te beginnen, terwijl dit het minst spannende is, er zijn veel potjes die aangesproken kunnen worden als men nieuwe ideeën, van lesgeven heeft, of naar andere vormen van lesgeven wil overstappen.
 • Meten
  Meten is weten, dus alleen beginnen is niet voldoende er moet op gezette tijden gemeten worden om zodoende de successen samen te kunnen vieren, maar ook indien nodig, om bij te sturen.

Samen komen we verder

Wij bouwen graag samen met u aan een goed en sterk fundament van uw leiderschap. Wij nemen hierin alle facetten mee.

krachtig leiderschap, een goede visie en een doordachte strategie. Wij helpen u graag!