Apple apparaten op uw school voorbereiden voor leren op afstand

Apparaten voorbereiden die mee naar huis worden genomen

De eerste stap is om te bepalen welke van de apparaten op uw school door leerkrachten en leerlingen mee naar huis kunnen worden genomen. Daarna kunt u uw MDM-systeem (Mobile Device Management) gebruiken om iPads en Mac-computers snel te configureren met materiaal, instellingen en beperkingen om leren op afstand te ondersteunen voor uw leerlingen.Hieronder vindt u enkele suggesties om u te helpen uw apparaten voor te bereiden op leren op afstand, afhankelijk van hoe ze momenteel op school worden gebruikt.

Voor leerlingen met persoonlijke apparaten
Geef aanwijzingen voor handmatige MDM-inschrijving, zodat leerlingen toegang hebben tot meer apps en bronnen voor gebruik thuis. Lees hoe u een apparaat handmatig inschrijft voor MDM.

 

Apparaten configureren voor MDM

  • Gebruik geautomatiseerde MDM-inschrijving voor alle apparaten van instellingen, zodat ze altijd worden beheerd en automatisch opnieuw worden ingeschreven bij uw MDM-systeem als ze ooit worden gewist.
  • Werk alle Mac-computers en iPads bij naar de nieuwste versie van macOS en iPadOS. Dit zorgt voor compatibiliteit met apps en MDM-instellingen.
  • Configureer beheerde Apple ID’s in AppleSchoolManager om leerkrachten en leerlingen toegang te geven tot 200GB gratis iCloud-opslag voor documenten, mediaprojecten en back-ups. Meer informatie over beheerde AppleID’s.
  • Verstuur verificatiecodes in Apple School Manager voor leerlingen die persoonlijke apparaten gebruiken, zodat ze hun beheerde AppleID kunnen gebruiken om in te loggen bij iCloud.
  • Configureer Agenda om te helpen de dagen van uw leerlingen te organiseren en hen bij de les te houden. Meer informatie over instellingen voor de payload ‘Agenda’. Hiervoor kunnen bestaande CalDav Microsoft en Google agenda’s worden gebruikt maar veel leerlingvolgsystemen bieden ook rooster informatie vaak als CalDav.
  • Implementeer de belangrijkste apps die uw leerkrachten en leerlingen nodig hebben om thuis verder te kunnen leren. Apps kunnen op afstand worden verspreid via Apple School Manager en uw MDM-systeem. Lees hoe u materiaal selecteert en koopt in Apple School Manager.
  • Gebruik de zelfservice-functie van uw MDM-systeem (indien beschikbaar) om uw leerlingen een catalogus met aanvullende apps aan te bieden. Raadpleeg uw MDM-documentatie om na te gaan of deze functie wordt ondersteund en hoe u deze implementeert.
  • Als u geen MDM-oplossing hebt, bieden providers zoals Jamf, Mosyle en Meraki verlengde proefperiodes aan om te helpen bij snelle implementatie van leren op afstand.

Verbonden blijven met video- en berichtenapps
Leerkrachten en leerlingen kunnen op afstand contact houden via tekst- en videoconferenties.

Meer onderwijsapps ontdekken in de AppStore
Er staan duizenden apps in de AppStore die zijn ontwikkeld om les te geven en te leren. We hebben verzamelingen samengesteld met apps om thuis te leren en apps die werken met Schoolwork. Verspreid ze met AppleSchoolManager zodat leerkrachten ze kunnen gebruiken om materialen uit te delen, met leerlingen te communiceren en interessante leerervaringen aan te bieden.

Wil je meer lezen bekijk de volledige pdf.