Ambiq

Het hogere doel is dat elke medewerker in een volledig gepersonaliseerde werkomgeving terechtkomt. Een op maat gesneden en dynamisch geheel, met alle informatie die voor hem van belang is.

Marcel Temmink, destijds IT-manager bij Ambiq

Cloudoplossing

Ambiq biedt specialistische zorg aan kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Flexibiliteit, efficiëntie en kostenbeheersing zijn bij deze zorgaanbieder belangrijke thema’s. “We moeten onze medewerkers hierin goed faciliteren,” aldus IT-manager Marcel Temmink. “Het moet laagdrempeliger.” De ondersteuning van Switch IT Solutions is volgens hem erg waardevol.

De zorg voor efficiëntie

Ambiq is stevig vertegenwoordigd in Noord- en Oost-Nederland. De organisatie bundelt de zorg van verschillende zorgaanbieders. Steeds vaker vindt die zorg plaats bij cliënten thuis. Medewerkers moeten daarom snel en overal gegevens kunnen raadplegen. Daarnaast wisselt men veel informatie uit met ketenpartners. Een cloudoplossing moet leiden tot meer efficiëntie.

Start and go

Al jarenlang zijn innovaties en Het Nieuwe Werken relevante thema’s bij Ambiq. Plaats- en tijdonafhankelijk werken wordt steeds belangrijker. Net als het verlenen van zorg op locatie. IT-manager Marcel Temmink: “Onze medewerkers zitten met een laptop of tablet aan tafel bij hun cliënt. Het is wenselijk dat zij binnen enkele ogenblikken de benodigde gegevens in beeld hebben. Eerder moesten zij hiervoor redelijk veel handelingen uitvoeren. We zijn op zoek gegaan naar een betere oplossing, die ook het uitwisselen en gezamenlijk beheren van informatie met ketenpartners en gemeenten gemakkelijker maakt.

Beeldbellen

Microsoft Office 365 bleek uitkomst te bieden. Met deze cloudoplossing zijn e-mail, documenten en programma’s overal toegankelijk en is data uitwisselen een stuk gemakkelijker. Temmink: “De oplossing wordt stap voor stap geïmplementeerd in de organisatie. We beginnen met het faciliteren van beeldbellen met cliënten en het overzetten van ons intranet. Switch maakt onze IT-omgeving hiervoor geschikt en draagt zorg voor het veilig en betrouwbaar functioneren van ons datacenter.”

Flexibiliteit, efficiëntie en kostenbesparing

De overgang naar Microsoft Office 365 leidt tot meer flexibiliteit, efficiëntie en kostenbesparing. Zowel bij Ambiq als bij de ketenpartners. Temmink: “Het hogere doel is dat elke medewerker, zodra hij of zij de laptop of tablet opstart, in een volledig gepersonaliseerde werkomgeving terechtkomt. Een op maat gesneden en dynamisch geheel, met alle informatie die van belang is. Van e-mail en agenda tot specifieke documenten en programma’s. Dit werkt voor iedereen sneller, gemakkelijker en prettiger.”

Zonder zorgen

Ambiq heeft een eigen datacenter. Het beheer ervan besteedt men al jaren uit aan Switch. “Switch zorgt ervoor dat de overstap naar Het Nieuwe Werken soepel verloopt. Men kijkt en denkt mee en problemen worden snel opgelost. We zijn partners. Een volgende stap is dat we samen optrekken om te kijken wat voor de toekomst de beste technische oplossing is qua efficiëntie, kostenbeheersing en veiligheid. We willen op termijn bijvoorbeeld ons datacenter flexibiliseren en cliëntdossiers, die nu nog ‘achter de muren van het datacenter’ zitten, overal beschikbaar maken. Op een veilige manier natuurlijk.”