Campus Business Center

“Onze 70 ondernemers zijn veeleisend, maar de ICT is ‘gewoon’ altijd goed”

Hans Hammink, directeur

Zonder omkijken altijd hoogwaardige ICT

Bedrijfsverzamelgebouw Campus BC (Business Center) biedt langs de A1 bij Hengelo onderdak aan 70 startende en doorstartende ondernemers. De vooral jonge ondernemers stellen hoge eisen aan de ICT Infrastructuur. Die is gerealiseerd door Switch, in 2018 flink vernieuwd en wordt ook al jaren beheerd door Switch. “Want het moet gewoon altijd goed zijn. Daardoor kunnen wij ons volledig richten op onze huurders in plaats van de techniek die zij nodig hebben”, zegt directeur Hans Hammink van Campus BC.

LANG EN GOED HUWELIJK VOOR NETWERK EN BEHEER

Campus BC is een bedrijfsverzamelgebouw met een grote omvang. In de bedrijfsruimtes op Businesspark Westermaat langs de A1 bij Hengelo zijn – strategisch tussen Enschede, Almelo en Oldenzaal – 70 huurders gevestigd: 50 permanent en 20 flexibel. Nieuwe huurders kunnen plug & play starten met alle gebruikelijke ICT voorzieningen. “Een ondernemer moet zich bij de receptie kunnen melden en direct kunnen starten. Specifieke extra wensen kunnen later natuurlijk altijd worden ingevuld door Switch”, schetst Hammink.

Altijd goed!

Onder de huurders van bedrijfsruimten zitten veel jonge ondernemers. Hammink: “Zij zijn veeleisend ten aanzien van de ICT-voorzieningen. Want zij zijn op dit gebied veel gewend en ze weten wat er mogelijk is. Onze infrastructuur moet daarom altijd hoogwaardig en up-to-date zijn. De zorg voor de infrastructuur en het beheer hebben we daarom al jaren uitbesteed aan Switch. Dan weet ik dat het goed zit en kan ik me volledig richten op onze huurders.”

Nieuwe infrastructuur

Campus BC werkt al sinds 2006 met Switch IT Solutions als vaste ICT-partner. Switch heeft de bestaande infrastructuur gerealiseerd en verzorgt het beheer. In 2018 is de infrastructuur volledig vernieuwd. “Dat is dan even ingrijpend, maar het verliep voorspoedig. Dit werk is vooral in de avonduren en een weekend uitgevoerd zodat wij er weinig last van hadden. Na een goede voorbereiding duurde de uitvoering drie dagen.”

Het beheer is door de jaren heen steeds meer op afstand gaan plaatsvinden. “Daarnaast hebben we al jaren onze vaste beheerder (Patrick de Klein), die namens Switch het beheer op locatie uitvoert. Hij komt tegenwoordig eens per maand, maar als er eens wat extra moet gebeuren, is hij ook flexibel. Dat kan altijd, want wij zijn geen ‘standaard bedrijf’. Wij zijn 71 bedrijven onder één dak. Dan moet alles goed blijven functioneren. Anders heeft iedereen er last van.”

Blijven presteren

De samenwerking met Switch bevalt goed. “Wij schetsen wat we willen en hun specialisten adviseren ons goed. Daarna toetsen wij hun voorstel aan de markt. Switch is aandeelhouder van onze campus, maar we zijn niet tot hen ‘veroordeeld’. Switch moet marktconform leveren en goed blijven presteren. En dat doen ze al jaren. Natuurlijk ontstaat er in zo’n lang ‘huwelijk’ ook wel eens een discussie, maar dat kunnen we samen altijd goed oplossen. Dat we al zolang samenwerken, zegt natuurlijk al veel.”

Hammink noemt de flexibiliteit, snelheid en goed ‘denken vanuit de klant’ als belangrijkste kenmerken van Switch. “Dat is bij ons soms best ingewikkeld met zoveel bedrijven onder één dak, maar het gaat perfect. De grootste winst voor ons is dat wij zonder omkijken hoogwaardige ICT hebben. Het is ‘gewoon’ altijd goed.”

 

Bent u ook benieuwd naar onze dienstverlening voor uw organisatie? Wij beantwoorden graag uw vragen om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust vrijblijvend contact op via 088 - 82 82 000 of kijk op: www.switch.nl