Campus Businesscenter

De maandag na de migratie konden alle huurders weer ongestoord verder werken in hun nieuwe, persoonlijke, digitale omgeving

Hans Hammink, directeur Campus Business Center

Toekomstbestendige digitale infrastructuur

Tien jaar geleden begon Campus Business Center als aanbieder van bedrijfsruimtes mét faciliteiten. Om gelijke pas te houden met de groei van het bedrijf en de nieuwste faciliteiten te kunnen bieden, schakelde de organisatie Switch IT Solutions in. Switch vernieuwde de digitale infrastructuur:

Medewerkers aan het werk

Iedere huurder een
eigen netwerkomgeving

Campus Business Center biedt inmiddels huisvesting aan meer dan zeventig ondernemingen. Een snelle en veilige internetomgeving voor elke huurder is van groot belang. Switch IT Solutions leverde de nieuwe toekomstbestendige digitale infrastructuur.

Samenwerken in de Cloud

Campus Business Center scoort goed bij haar klanten dankzij het hoge serviceniveau en de flexibiliteit die de organisatie biedt. De ondernemingen die hier zijn gevestigd, hebben schaalbare, kortdurende huurcontracten. Dat maakt de dienstverlening in deze sector bijzonder dynamisch. Hans Hammink, directeur Campus Business Center: “IT is voor ons een levensader. We zien dat het gebruik van de digitale infrastructuur bij onze klanten intensiveert. Bijvoorbeeld een ondernemer die een aantal webshops tegelijk onderhoudt, of meerdere kleine ondernemingen die in de cloud samen aan één project werken. Om onze klanten optimaal te faciliteren, moeten wij de nieuwste digitale faciliteiten kunnen bieden.”

Zorgvuldige inventarisatie

De grootste uitdaging bij dit project was de grote hoeveelheid individuele gebruiksomgevingen die allemaal naar de nieuwe digitale infrastructuur moesten verhuizen. Om de overlast tot een minimum te beperken, zijn alle aansluitingen in één weekend overgezet. Een nauwkeurige inventarisatie vooraf zorgde ervoor dat het overzetten probleemloos verliep. Hans Hammink: “De inventarisatie hebben we zelf gedaan. Dankzij de vakkennis en de begeleiding van Switch hebben we geen enkele aansluiting, toepassing of wens van onze huurders over het hoofd gezien.”

Dankzij de vakkennis en de begeleiding van Switch hebben we geen enkele aansluiting, toepassing of wens van onze huurders over het hoofd gezien.

Man aan het werk in internetomgeving

Fundamentele vernieuwing

“Ik zie onze sector als een graadmeter voor de economie. De managementlagen zijn afgenomen en er is een toename van kleine ondernemingen die maatwerk leveren. Dus, ja, onze sector groeit”, aldus Hans Hammink. Na jaren van tussentijdse updates was het hoog tijd voor een fundamentele vernieuwing. Het grote voordeel is dat elke huurder nu een eigen internetomgeving heeft. Daarmee kan Campus Business Center nog beter aan de individuele wensen van de huurders voldoen. “Ik ben erg tevreden over de samenwerking met Switch. Het gehele traject is binnen drie weken afgerond. De maandag na de migratie konden alle huurders weer ongestoord verder werken in hun nieuwe, persoonlijke, digitale omgeving.”