Coulisse

De grotere capaciteit én performance zijn een zegen voor onze gebruikers

Marc Perik, Manager ICT & Facilities

Meer opslag en snellere performance met een SAN

Begonnen in 1992 op een zolderkamer in Enter is Coulisse inmiddels al vele jaren een bloeiend internationaal bedrijf. In Twente ontwikkelde producten gaan de hele wereld over. Een robuust netwerk verbindt alle vestigingen in Twente, Florida, China en bijvoorbeeld Taiwan. Voor de data op dit (lokale) netwerk was er al een SAN (Storage Area Network). Voor meer opslag en betere performance koos Coulisse recent voor een tweede SAN. “Switch zorgt ‘gewoon’ altijd dat de implementatie geruisloos verloopt. Wij merken er niets van en vinden dat inmiddels vanzelfsprekend.”

BLIJVEN GROEIEN MET HULP VAN VASTE ICT-PARTNER

Coulisse ontwikkelt en verhandelt raambekleding zoals rolgordijnen, plissés, lamellen en vouwgordijnen. Op basis van de laatste trends ontwerpt het bedrijf in Twente producten en collecties die in de hele wereld geproduceerd worden en op de markt komen. Drie locaties in Enter – met een eigen design centre, showroom, testruimten en een logistiek centrum – zijn met elkaar verbonden door een glasvezelnetwerk. Het totale netwerk tussen de internationale vestigingen wordt gevormd door het eigen lokale Citrix-netwerk met HP-servers. Door groei en de grote bedrijvigheid van Coulisse is ook dit (on premise) netwerk altijd in ontwikkeling. Recent ontstond de behoefte aan meer opslagcapaciteit met een nog betere performance.

Cloud of SAN?

De basis voor het huidige netwerk werd al gelegd toen Switch IT Solutions in 2008 de vaste ICT-partner werd van Coulisse. “Natuurlijk rees nu inmiddels de vraag of wij de stap naar de cloud moesten zetten”, schetst Marc Perik (Manager ICT & Facilities) van Coulisse. “Dat moment komt een keer, maar we kozen er nu bewust voor om voorlopig nog lokaal te blijven werken. Dus wilde we onze storage hardware uitbreiden en de performance verhogen, want we gebruiken steeds meer data en grote grafische bestanden. De uitbreiding van ons ERP-systeem in Florida was bovendien een extra aanleiding.”
Coulisse heeft zelf vier ICT-medewerkers, vooral voor het applicatie-, functioneel- en systeembeheer van alle primaire werkprocessen. “Switch ondersteunt ons met netwerkbeheer, security, support, uitbreidingen, engineers op locatie en specialistische oplossingen. Ze zijn ons brede vangnet voor alles wat we zelf niet (kunnen) doen. En uiteraard adviseert ons over ICT-vraagstukken. Zo is ons netwerk al tien jaar blijven ontwikkelen en goed blijven draaien.”

Geruisloze implementatie

Voor de recente opwaardering is in 2019 een tweede SAN (Storage Area Network) gecreëerd van NetApp. Hierdoor kan de opslagcapaciteit efficiënter gebruikt worden. Er draaien nu twee NetApps bij Coulisse: één voor de database en één voor file storage. Naast de opslagcapaciteit is ook de performance van het netwerk flink (circa tien keer) groter geworden. “Dat maakt een groot verschil voor al onze gebruikers. En met dit netwerk kunnen we qua techniek zeker weer jaren vooruit. Daardoor kunnen we ook in alle rust bekijken wanneer wij wel de stap naar de cloud een keer zetten.”
De implementatie van de tweede SAN is geruisloos verlopen. “Daar hebben wij intern niks van gemerkt. Zo gaat dat eigenlijk altijd met Switch: wij zeggen wat onze behoefte is en zij adviseren ons. Daarna zorgen ze ‘gewoon’ dat de uitvoering geruisloos verloopt. Dat is voor ons inmiddels vanzelfsprekend. Dat is een belangrijke kwaliteit van Switch. Onze langdurige samenwerking bevalt daardoor heel goed. Een ander groot pluspunt is de kwaliteit van de engineers die bij ons over de vloer komen. Die zijn altijd goed en ook bereid om een stapje extra te zetten.”

Bent u ook benieuwd naar onze dienstverlening voor uw organisatie? Wij beantwoorden graag uw vragen om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust vrijblijvend contact op via 088 - 82 82 000 of kijk op: www.switch.nl/