de Jong & Laan

“IT veroudert snel, maar deze oplossing voelt na twee jaar nog steeds als nieuw”

Dennis Krukkert, manager IT, de Jong & Laan

Meer vrijheid voor gebruikers
op een veilig Wi-Fi-netwerk

Om medewerkers en gasten bij de 24 vestigingen van de Jong & Laan (accountants en belastingadviseurs) flexibel én veilig te laten werken is een zelfstandig Wi-Fi-netwerk aangelegd met centraal beheer in de cloud. De gebruikers kunnen hierdoor bij iedere vestiging werken en overleggen met hun mobiele devices waar ze maar willen. Voor gasten kunnen alle medewerkers eenvoudig een tijdelijke gastcode aanmaken. Het gemak is groot, de zorg en het beheer nihil.

Zonder omkijken overal perfecte
Wi-Fi-verbinding

De Jong & Laan is met 24 vestigingen en 700 medewerkers actief in het noorden, oosten en midden van Nederland. Daarmee zijn ze het grootste zelfstandige accountantskantoor in hun marktgebied. Naast de veiligheid van (klant)gegevens is flexibel werken steeds wenselijker geworden. Tot 2016 hadden de vestigingen alleen een IT-netwerk met vaste bekabeling. Door de groeiende vraag naar meer flexibiliteit en mobieler werken binnen de kantoren, zijn toen in alle vestigingen veilige Wi-Fi-netwerken gerealiseerd voor gebruik door medewerkers, klanten en andere gasten. “Die oplossing bevalt geweldig en voelt nog steeds als nieuw”, zegt manager IT Dennis Krukkert van de Jong & Laan.

Groeiende vraag naar mobiel werken

Door de groeiende vraag van medewerkers om intern mobieler te kunnen werken, ging de Jong & Laan in 2016 op zoek naar een passende oplossing voor de 24 kantoren. Al snel werd besloten om naast de vaste bekabeling een zelfstandig Wi-Fi-netwerk te realiseren. Het Wi-Fi-netwerk moest beschikbaar worden voor vier gebruikersgroepen: medewerkers, gasten, leveranciers en medewerkers met een eigen device. Gebruik door onbevoegden en tracking van Wi-Fi-verkeer moest worden uitgesloten. Voor de realisatie koos de organisatie voor Switch IT Solutions. “Zij waren al IT-leverancier voor ons, maar zijn sindsdien een echte partner geworden”, schetst Krukkert.

Precies zoals het hoort

Tijdens een kick-off met de IT-afdeling van de Jong & Laan en adviseurs van Switch zijn ideeën uitgewisseld en verwachtingen afgestemd. Om de voorgestelde oplossing van Switch te testen, is twee weken een proefopstelling (Proof of Concept) gerealiseerd op één locatie. Daarnaast heeft Switch per vestiging een heat map gemaakt om de beste plaatsen voor access points te bepalen met optimale dekking. In april 2016 kon de uitrol op de vestigingen beginnen: ongeveer een vestiging per dag. “De uitrol is heel soepel verlopen, binnen de planning. Precies zoals het hoort. Het mooie was dat de oplossing van Switch flexibel genoeg was om het tijdens de uitvoering nog verder af te stemmen op onze wensen en eisen”, zegt systeembeheerder Richard Blaauwgeers van de Jong & Laan.

Een belangrijk onderdeel van de aanpak is een cloud-oplossing (Aerohive) voor centraal beheer van het Wi-Fi-netwerk. Via een webportal kunnen medewerkers zelf eenvoudig een gastcode aanmaken. Die is beperkt geldig. Systeembeheerders van de Jong & Laan volgden op advies van Switch ook een driedaagse cursus voor het beheer van het Wi-Fi-netwerk. “Daardoor kunnen we het zelf perfect beheren én voeren we direct een beter gesprek met Switch, als we toch een vraag hebben. Maar het beheer is echt minimaal. Daar zijn we maandelijks nog geen uur mee bezig. Een update doen we in twee muisklikken”, aldus Blaauwgeers.

Meer vrijheid voor gebruikers

Alle gebruikers van de Jong & Laan werken nu dagelijks flexibel en veilig in alle kantoren. “Zij hebben meer vrijheid gekregen en zijn losgekomen van de vaste werkplekken. Dat werkt perfect en overal met goede dekking”, zegt Krukkert. “Bijna iedereen werkt met laptops en kan voor een overleg overal gaan zitten. Wij hebben geen omkijken naar de Wi-Fi en vinden het heel gewoon dat het altijd en overal goed werkt, maar we zouden echt niet meer zonder willen. Dit is een goede stap en investering geweest. Het aanmaken van gastcodes door onze medewerkers werkt perfect. Dat loopt vanzelf.” Blaauwgeers: “We hebben één kleine storing gehad op een access point bij een vestiging. Dat kwam door het gebruik van hetzelfde kanaal door de onderburen, maar dat konden we zelf eenvoudig oplossen door een ander kanaal te kiezen voor dat access point.”

De Jong & Laan beoordeelde de aanpak van het hele traject door Switch met het rapportcijfer 9. Ook de verdere samenwerking met Switch als vaste partner bevalt uitstekend. Krukkert: “Zij zijn één van onze vaste partners en IT-adviseurs geworden, voor die onderwerpen waar onze eigen IT-beheerders ondersteuning nodig hebben. Dat is heel waardevol. We spreken altijd direct met de juiste mensen op het juiste niveau. Afspraken worden goed nagekomen en de projectleider wist duidelijk van aanpakken. We zijn tevreden met deze stap en dit project. IT veroudert snel, maar het mooie van ons Wi-Fi-netwerk is dat we het na twee jaar nog steeds als nieuw ervaren.”