De Wilmersberg

De IT moet volledig in dienst staan van onze aandacht voor de gasten.

Boudewijn van Vilsteren, eigenaar De Wilmersberg

Vervanging netwerk

Landgoedhotel De Wilmersberg is bekend als ‘Hét landgoed van Twente’. Op 14 hectares natuurschoon, ligt deze voormalige residentie van de Twentse textielfamilie Blijdenstein. Switch IT Solutions draagt bij aan de realisatie van slimmer en efficiënter werken, zodat er meer aandacht is voor de gasten.

Impressie Wilmersberg met Wi-Fi

Vervanging netwerk

Het leiden van een landgoedhotel was aanvankelijk een droom voor Boudewijn en Githa van Vilsteren. Een tijd geleden kwam deze droom uit voor het echtpaar op landgoed De Wilmersberg in De Lutte. Dat vereist niet alleen passie en lef, maar ook een goede visie en strategie. Zeker in deze tijd.

Het begin

“Dit is echt een van de mooiste plekken in Nederland. Dat was onze reden om hier neer te strijken”, vertelt Boudewijn van Vilsteren. Zo is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan. Amsterdam en het Vondelpark werden ingeruild voor een park met hotel, restaurant, wellness & beauty faciliteiten, vergaderaccommodatie en mogelijkheden voor feesten en diners. Een droom, maar zeker een flinke uitdaging! Want je moet het maar durven om in crisistijd te investeren in een nieuw elan voor zo’n uitgebreid landgoed. “Anticyclisch investeren met een duidelijke visie en strategie”, typeert Van Vilsteren. Het echtpaar zet stevig in op ‘authentiek & hedendaags’ en op kwaliteit en persoonlijke aandacht voor de gasten van ‘Hét landgoed van Twente’.

 

Het restaurant, de lounge, kamers en zalen zijn ingrijpend verbouwd. Met gevoel voor historie, maar ook met moderne vereisten. Denk daarbij aan geïntegreerde beamers en andere hightech apparatuur. Er is een nieuwe chef-kok aangesteld om het restaurant een kwaliteitsimpuls te geven. De gastheer en gastvrouw zijn zelf bewust zichtbaar en beschikbaar voor gasten, wanneer zij nodig zijn. “Vergelijk het maar met de klassieke herbergier in een moderne jas. Wij doen dit echt met passie, hart en ziel. Onze gasten waarderen dat.”

Gebouw De Wilmersberg

IT-besparing

De gasten komen niet alleen voor hun rust naar het voormalige landhuis op de heuveltop, maar ook voor de cultuur, steden en activiteiten in de regio. “Denk aan theater, een bezoek aan Enschede of golfen in deze regio”, aldus Van Vilsteren. Daarnaast komen zakelijke gasten graag naar de inspirerende omgeving om te vergaderen of bijvoorbeeld voor congressen. Het is genieten vanaf het terras midden op het landgoed van het Twentse landschap.

Gebouw De Wilmersberg

Uitdaging

Naast kwaliteit is efficiëntie een belangrijk onderdeel van de strategie. Dit komt terug in de verwachting die het echtpaar heeft ten aanzien van de IT-eaciliteiten. “Ons reservering- en kassasysteem moet bijvoorbeeld volledig bijdragen aan de dienstverlening richting onze gasten. De systemen moeten werken en ons ontzorgen. De gasten zijn te gast. Wij moeten zelf niet bezig zijn met IT.’’

Resultaat

Switch heeft ons geholpen bij het optimaal inrichten van onze IT-omgeving. “Switch zorgt ervoor dat het werkt en dat wij zonder zorgen ons werk kunnen doen. Om dit mogelijk te maken, is het oude netwerk afgelopen voorjaar vervangen door een moderne IT-omgeving, waarbij ook al onze software een update heeft gehad. Voor medewerkers en gasten is sindsdien Wi-Fi beschikbaar.”

Samenwerking

Van Vilsteren hecht veel waarde aan het werken met vaste partners en adviseurs op IT-gebied. “Wij hadden vooraf ons eigen eisenpakket, maar Switch heeft ons advies gegeven om verder te denken. Bijvoorbeeld over telefonie. Door een goede samenwerking kun je elkaar versterken. Dat is echt een Twentse gedachte. Wat dat betreft voelen wij ons hier helemaal thuis. Zo zijn wij in staat om slimmer en efficiënter te werken en kunnen wij nog meer aandacht geven aan onze gasten. Als partners moet je elkaar kunnen versterken.”