Dru Verwarming

“De basis doen we zelf, bijgestaan door specialisten van Switch”

Robbert Rustenburg, IT-verantwoordelijke DRU

Vaste partner voor beheer & grote aanpassingen

Een goed functionerende ICT-omgeving is onmisbaar bij de productie van het internationale bedrijf Dru Verwarming in Duiven. Het lokale netwerk wordt beheerd door twee eigen IT-specialisten. Bijgestaan door Switch IT Solutions voor ondersteuning bij het beheer en doorvoeren van ingrijpende aanpassingen die extra expertise vereist. De meerwaarde van de vaste partner werd duidelijk toen bij een ingrijpende storing in het weekend direct hulp werd geboden, ook toen er nog geen servicecontract was. “Kenmerkend voor de dienstverlening van Switch”, zegt IT-verantwoordelijke Robbert Rustenburg van Dru.

Cruciaal netwerk voor productie en samenwerking

DRU werd opgericht in 1754 en is een van de oudste bedrijven van Nederland. Grote bekendheid kreeg het bedrijf door de productie van gietijzeren potten en pannen. Later werd overgeschakeld naar de ontwikkeling en productie van gas en hout gestookte haarden en kachels.

Met de hoofdvestiging en productie in Duiven en verkoopkantoren in België en Engeland (en steeds meer samenwerking met de Duitse moedermaatschappij) wordt ICT steeds belangrijker voor de onderlinge samenwerking. “Daarnaast is voor de productie al veel geautomatiseerd, bijvoorbeeld voor het testen van haarden en gasblokken. Al onze afdelingen gebruiken die data. Ook voor het verwerken van orders, onze planning en productie zijn er veel IT-koppelingen”, schetst systeembeheerder en IT-verantwoordelijke Robbert Rustenburg van DRU.

IT: zelf met partner

Voor het beheer van het lokale netwerk op de hoofdvestiging in Duiven doet DRU de basis zelf met twee IT’ers: Rustenburg en een junior systeembeheerder. Voor extra expertise en capaciteit zocht DRU een vaste IT-partner. In 2017 kwam het bedrijf hiervoor bij Switch terecht via een RFP (Request For Proposal). “De basis willen wijzelf in de hand houden, maar wel bijgestaan door een betrouwbare partner waarop we altijd kunnen terugvallen. Bijvoorbeeld voor ingrijpende wijzigingen in ons netwerk of bij storingen. Als ons IT-netwerk uitvalt, kunnen we niet werken. Dat kost dat direct veel geld.”

De RFP was destijds vooral gericht op ondersteuning bij het beheer en doorvoeren van aanpassingen waarvoor speciale expertise nodig is. Sindsdien zijn verschillende wijzigingen doorgevoerd aan het netwerk, bijvoorbeeld aan de firewall, plaatsing van een nieuwe server en upgrade van de remote desktop omgeving.

Flexibele extra service

Zo heeft Switch in 2019 onder meer hulp geboden bij een significante storing. “Ze hielpen ons snel, terwijl wij geen servicecontract hadden. Toch gingen de specialisten van Switch direct aan de slag en ook door in het weekend om de verstoring snel te verhelpen. Daar waren wij echt superblij mee.”
Er was een probleem met het VMWare-platform. “Daardoor liep onze hele storage vol en kwamen we ‘plat’ te liggen. We zijn toen snel geholpen, zonder dat we daar formeel recht op hadden. Dat vind ik wel kenmerkend voor de dienstverlening van Switch. Zij stellen zich heel flexibel en behulpzaam op. Uit ervaring weten we dat dit elders vaak niet gebeurt. Als er onverhoopt iets groots gebeurt, dan weet je pas wat je aan je IT-partner hebt.”

 

Bent u ook benieuwd naar onze dienstverlening voor uw organisatie? Wij beantwoorden graag uw vragen om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust vrijblijvend contact op via 088 – 82 82 000 of kijk op: www.switch.nl