FC Twente

Onze systemen worden beduidend meer aangevallen dan die van andere bedrijven, mede doordat we veel in het nieuws zijn.

Arno Roelofs, Hoofd Facilitaire Dienst FC Twente

Een veilige IT-omgeving is van cruciaal belang

Een voetbalclub als FC Twente is publiek bezit. Alles wat men doet of schrijft, ligt onder een vergrootglas. Tevens zijn de data voor de buitenwereld erg interessant. Een veilige, optimaal functionerende IT-omgeving is daarom cruciaal. Hiervoor vertrouwde FC Twente op Switch IT Solutions.

Betrouwbare verbinding van gebouw

Veiligheid met stip op 1

FC Twente kent twee locaties: het stadion De Grolsch Veste in Enschede en het Trainingscentrum in Hengelo. De organisatie telt 170 vaste medewerkers inclusief spelers en staf, met samen 150 geautomatiseerde werkplekken. Het overgrote deel van de bedrijfsvoering doet men in eigen beheer. Maar de inrichting van de IT-omgeving? Die laat de club over aan Switch.

In de spotlights

“Een veilige IT-omgeving is voor FC Twente van cruciaal belang,” vertelt Arno Roelofs, Hoofd Facilitaire Dienst. “Onze systemen worden beduidend meer aangevallen dan die van andere bedrijven, mede doordat we veel in het nieuws zijn. Daarnaast moeten we kunnen vertrouwen op de continue beschikbaarheid van onze IT-voorzieningen. We kunnen het ons niet veroorloven dat het ticketingsysteem of de toegangscontrole niet werken wanneer er 30.000 bezoekers voor de poort staan.” Ook een grote opslagcapaciteit is belangrijk voor de club. Roelofs: “We hebben een gigantisch data-archief. Sinds de start van FC Twente TV groeit dit extreem hard. Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen.”

Binnen eigen muren

Naast de twee locaties heeft FC Twente twee aparte netwerken: één voor kantoor en één voor evenementen. Op advies van Switch koos men niet voor een cloudoplossing, liever hield men alles binnen de clubmuren. Kortom: eigen servers, eigen software en een eigen opslagsysteem. De twee locaties zijn met elkaar verbonden, maar de IT-omgeving staat los van de hardware. Voordeel hiervan is dat de inboedel indien nodig eenvoudig kan worden verplaatst. Voor extra veiligheid wordt elke nacht een back-up gemaakt naar het datacenter van Switch om dataverlies te voorkomen.

Een veilige IT-omgeving is voor FC Twente van cruciaal belang

Het team viert feest

Het werkt!

Roelofs: “De IT-omgeving helpt ons om proactief te werken. Voorheen blusten we branden, nu voorkomen we ze. De verbinding is betrouwbaar en onze data worden veilig opgeslagen. Voor onze medewerkers is het bovendien prettig dat mail- en andere programma’s snel beschikbaar zijn, zelfs vanuit huis.”

Geen risico’s

FC Twente werkt al een lange tijd samen met Switch. Roeloefs: “Een grote regionale speler, in wie we veel vertrouwen hebben. De adviezen en oplossingen zijn erg waardevol, net als de goede contacten.” Het dagelijkse beheer voert FC Twente zelf uit. Switch verzorgt de specialistische ondersteuning en staat paraat bij eventuele calamiteiten. “Dit is heel belangrijk”, aldus Roelofs.