Grafisch Lyceum Rotterdam

“De eerste uitrol verliep meteen heel prettig, daar werden we direct blij van.”

Paul Rehm, directeur ICT

Logistieke dienstverlening ontzorgt bij levering hardware

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) zocht in 2020 een nieuwe ICT-partner voor de levering van hardware, vooral Apple producten. Daarbij waren er speciale wensen voor de levering –onder andere uitgepakt en gegraveerd – bij de school op locatie. Bij een Europese aanbesteding viel de keuze op Switch IT Solutions als Apple Authorised Education Specialist (AAES). De eerste levering van 900 apparaten in de zomer van 2020 was meteen een aangename kennismaking met de betrokken dienstverlening van Switch.

Meedenken in een vroeg stadium

IN TWEE DAGEN SOEPELE UITROL DOOR SWITCH-TEAM OP LOCATIE

Het Grafisch Lyceum Rotterdam (ruim 4000 leerlingen en 400 medewerkers) is een vernieuwende vakschool waar alles draait om media, design en technologie. De nieuwe technologieën volgen elkaar in hoog tempo op. Daarom wil de school de nieuwste mogelijkheden benutten in het onderwijs. Dat ervaren leerlingen als zij aan de slag gaan in de eigen fotografiestudio’s, videomontage-ruimtes of bijvoorbeeld de eigen geluids- of televisiestudio. Bij de grafische opleidingen wordt veel gewerkt met Apple-apparaten. Bij de game-opleiding en op andere plekken in de school wordt ook veel gewerkt met Windows-apparaten.

Wensen voor logistieke dienstverlening

Voor de levering van ICT-hardware zocht het lyceum een nieuwe partner. “Een betrouwbare leverancier met redelijke prijzen en die in staat is om onze specifieke wensen op het gebied van dienstverlening waar te maken”, schetst Paul Rehm (directeur ICT) de behoefte. “Wij willen bij leveringen graag bij ons op locatie ondersteund worden door mensen die verstand hebben van de hardware én het onderwijs begrijpen. Dat vonden we bij Switch als ICT-specialist voor het onderwijs, dat ook door Apple gecertificeerd is als AAES (Apple Authorised Education Specialist).”

Die kennis en ervaring zijn ook in de praktijk merkbaar. In juli 2020 was de eerste grote hardware-levering, waaronder 900 iMacs waarmee leerlingen op school werken. In twee dagen plaatste een team van Switch alle apparaten die vooraf al uitgepakt en gegraveerd waren. De iMacs arriveerden in rolcontainers. “Precies zoals we wilden. Over de logistieke dienstverlening hadden we vooraf contact met de afdeling Logistiek van Switch. Zij hebben gezorgd dat alles precies gebeurde zoals wij wensten en ze waren zelf ook op locatie aanwezig bij de uitrol. Dat werkte heel prettig door een grote betrokkenheid die duidelijk merkbaar was. Wij weten dat het ook anders kan, dus we ervaarden meteen het verschil”, aldus Rehm.

Complimenten

De uitrol is soepel en snel verlopen. “Het team van Switch nam ons veel werk uit handen. Hun mensen waren vriendelijk en behulpzaam. Dat merkten we bijvoorbeeld direct als er een klein probleempje ontstond, waarover niets was afgesproken. Dat heb je al snel bij zo’n groot project. Dan zorgden de mensen van Switch gewoon dat het direct werd opgelost. Dat is nou precies waar we vooraf op hoopten toen we een nieuwe partner zochten.”

Toen het Switch-team na twee dagen weer vertrok naar Enschede heeft het GLR de eigen accountmanager bij Switch ook direct gecomplimenteerd. “Het is gewoon heel prettig verlopen. Zij doen merkbaar hun best voor ons en dan laten wij ook graag weten dat we het waarderen. Het was voor ons een aangename kennismaking met Switch. Dat geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst.”

Bent u ook benieuwd naar onze dienstverlening voor uw organisatie? Wij beantwoorden graag uw vragen om samen te kijken naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem gerust vrijblijvend contact op via 088 - 82 82 000 of kijk op: www.switch.nl Mede mogelijk gemaakt door: Apple