IAA Architecten

Een vlekkeloze IT-infrastructuur stelt ons in staat om efficiënt aan projecten te werken.

Controller bij IAA Architecten.

Twee vestigingen, optimale connectie

IAA Architecten is een architectenbureau met vestigingen in Enschede en Amsterdam. Een verhuizing van het team in Amsterdam was aanleiding om de IT-connectie tussen Enschede en Amsterdam te optimaliseren.

Ontwerp IAA Architecten

Cloudoplossing

IAA Architecten ontwerpt en adviseert op het gebied van architectuur, interieur, stedenbouw en landschap. Leidende uitgangspunten zijn maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en professionaliteit. Switch IT Solutions leverde de nieuwe IT-omgeving, zodat IAA optimaal aan de klanteisen kan voldoen.

Indruk binnenkant IAA Architecten gebouw

Nieuwste digitale infrastructuur

Je staat er niet zo snel bij stil, maar die mooie grachten in Amsterdam maken het aanleggen van een glasvezelverbinding niet makkelijk. Daarom was de voormalige locatie van IAA Architecten in Amsterdam nog niet voorzien van de nieuwste digitale infrastructuur. Toen de verhuizing naar een ander pand zich aandiende, was dit voor IAA Architecten reden om een efficiëntieslag te slaan. Henk Oonk, controller bij IAA Architecten: “In ons vak is het heel belangrijk om goed te luisteren naar de vragen en wensen van onze opdrachtgevers. Zo kunnen we een gebouw ontwerpen waarbij uiterlijk en functionaliteit elkaar versterken. Een vlekkeloze IT-infrastructuur stelt ons in staat om met verschillende disciplines efficiënt aan hetzelfde project te werken.”

Binnen drie weken alles operationeel

Switch kreeg de opdracht om de digitale infrastructuur op de nieuwe locatie in Amsterdam in te richten. De eerste stap van het project was het inrichten van de werkplekken. Daarvoor werden onder andere internetverbindingen aangevraagd, servers geplaatst en werkplekken verhuisd en aangesloten. “Normaal is dat al een intensieve klus. Maar in dit geval kwam er nog een extra factor bij. Want binnen een tijdsbestek van drie weken moest alles operationeel zijn”, aldus Oonk. “We hebben de deadline zonder belemmeringen gehaald. De samenwerking tussen onze eigen systeembeheerder en de projectleider van Switch verliep soepel. Van beide kanten kon er geschoven worden in de planning als dat nodig was.”

De samenwerking tussen onze eigen systeembeheerder en de projectleider van Switch verliep soepel.

Impressie ontwerp IAA Architecten

Supersnelle verbinding

Nu kunnen medewerkers van IAA op elke locatie inloggen in hetzelfde domein; in Enschede, Amsterdam of thuis. Oonk: “We kunnen nu altijd en overal beschikken over actuele data en software. Daarnaast zijn we verzekerd van een perfecte back-up. Dat geeft een veilig gevoel. Je hoopt dat het nooit nodig is, maar mocht zich een calamiteit voordoen, dan is dat voor ons geen onoverkomelijke ramp. Met de supersnelle verbinding zijn logistieke uitdagingen voor ons geen issue meer. We kunnen ons volledig richten op de dienstverlening aan onze klanten. Die vrijheid is essentieel, omdat je in ons vak zowel creatief als innovatief moet zijn.”