Locamation

We kunnen nu heel eenvoudig informatie delen en dat leidt tot mooiere en betere oplossingen.

Jelle Mulckhuijse, destijds IT-manager bij Locamation

Doeltreffend communiceren en samenwerken

Locamation levert computer- en softwaresystemen aan de energiemarkt. Het bedrijf groeit gestaag en dat maakte de verhuizing naar een groter pand noodzakelijk. Als IT-partner kozen ze voor Switch IT Solutions. “We hebben grote groeiverwachtingen. We pakken de zaken serieus aan en dat houdt in dat we willen samenwerken met volwassen bedrijven. De mensen van Switch weten wat ze doen. Dat merk je aan de manier waarop ze samenwerken en aan bijvoorbeeld hun leveringsvoorwaarden.”

Flexibel werken

Het nieuwe pand heeft weinig weg van een traditioneel bedrijf. Medewerkers hebben flexibele werkplekken. Ze kunnen zich terugtrekken als ze bezig zijn met werk dat concentratie vereist, maar er is vooral veel ruimte om te overleggen. Gaandeweg de verhuizing bleek dat de medewerkers van Locamation behoefte hadden aan een tool om het samenwerken nog eenvoudiger te maken. Ze vroegen naar een oplossing om data uit te wisselen, zonder steeds e-mail of papier te gebruiken. Switch stelde WePresent voor. Met deze tool kun je draadloos presenteren vanaf elk device naar elk beeldscherm.

Inmiddels kunnen ze bij Locamation in alle spreekkamers met één of meerdere personen tegelijkertijd presenteren op een CTOUCH touchscreen. In de kantine kan vanaf één plek op alle schermen gepresenteerd worden. Niet alleen intern informatie delen is daarmee eenvoudiger geworden, het verzorgen van presentaties aan klanten en prospects ook. Dat kan op een veilige manier, want het netwerk van Locamation is afgeschermd. Buitenstaanders hebben dus geen toegang tot de bedrijfsgegevens.

Informatie delen

Bij Locamation houden ze van laagdrempelig samenwerken, zowel intern als met leveranciers. Jelle Mulckhuijse: “Met Switch kunnen we goed sparren. WePresent was bijvoorbeeld precies wat we nodig hadden. We stelden de vraag en binnen drie weken was de oplossing geïmplementeerd.”

Locamation is een hightechbedrijf met grote ambitie. Dat wil het bedrijf in alle aspecten uitstralen. Eén van de volgende plannen is een democenter waar klanten en prospects de Locamation-oplossingen kunnen testen. Voor dit project zal Locamation zich laten inspireren door Switch. Mulckhuijse: “Samen tot iets moois komen, daar draait het om.”