MailStreet

“Ons nieuwe netwerk zorgt voor meer veiligheid, stabiliteit en vertrouwen”

Lammert van Keulen, Managing Partner, MailStreet

Meer veiligheid, stabiliteit
en vertrouwen

Binnen gepersonaliseerde communicatie maakt MailStreet gebruik van financiële en medische gegevens van ‘de klant van de klant’. Het is noodzakelijk om de uitwisseling van deze vertrouwelijke informatie waterdicht te maken en te houden. Dat was de aanleiding voor een kritische blik op de eigen IT-infrastructuur en –beveiliging van MailStreet. Een nieuw netwerk zorgt voor meer veiligheid, stabiliteit en vertrouwen, zowel binnen de eigen organisatie als bij klanten.

De uitdaging

De dienstverlener uit Deventer (50 medewerkers, waarvan 2 systeembeheerders) helpt bedrijven door heel Nederland om gepersonaliseerd te communiceren met klanten. Bijvoorbeeld met behulp van doelgroeponderzoek, mailings of online platforms. Onder de klanten van MailStreet bevinden zich veel (zorg)verzekeraars en financiële dienstverleners. De veiligheid van gegevens is voor hen steeds belangrijker, mede door wetgeving voor omgang met persoonsgegevens (Wet bescherming persoonsgegevens) en door de meldplicht datalekken. “Onze klanten stellen steeds strengere veiligheidseisen en verwachten hierdoor ook meer van ons. Mede daarom wilden wij onze IT-infrastructuur op een hoger niveau brengen. Daarvoor zochten wij een nieuwe partner”, zegt Lammert van Keulen, een van de eigenaren.

De oplossing

Switch heeft eind 2016 en begin 2017 de infrastructuur opgewaardeerd met nieuwe hardware en software, veilig achter een nieuwe firewall. De netwerkstructuur is aangepast en daardoor stabieler en efficiënter geworden. De opslag van gegevens is gecentraliseerd en alle data worden beter beschermd op (virtueel) gescheiden servers (VMware). Back-ups zijn voortaan veiliger opgeslagen in een extern datacenter.

“Switch blijft ons netwerk monitoren om zeker te zijn dat de veiligheid ook in perfecte conditie blijft.” De nieuwe samenwerking bevalt goed. “Switch ontzorgt ons met extra kennis en professionele, persoonlijke dienstverlening. Ze maken daarbij waar wat ze beloofd hebben. Zij zijn de juiste partner voor de professionaliseringsslag die wij wilden maken”, aldus Van Keulen.

Het resultaat

MailStreet heeft nu een veiliger en stabieler netwerk dat sneller en efficiënter functioneert. De toegenomen veiligheid is cruciaal voor de bedrijfsvoering. “De veiligheid voelt comfortabel. Dit zorgt ook direct voor meer vertrouwen van onze klanten, die onze systemen regelmatig testen. Grote klanten, zoals Achmea en Salland Verzekeringen, kunnen wij hierdoor optimaal bedienen. Veel bedrijven onderschatten de bescherming van hun gegevens en netwerk. Dit aspect wordt de komende jaren steeds belangrijker en dat maakt ons nu extra aantrekkelijk voor klanten.”