Mediacollege Amsterdam

Ik heb eindelijk eens géén hoofdpijn gehad van ons laptopproject.

Rob van Velzen, ICT-manager Mediacollege Amsterdam

Startklaar voor het studiejaar

Een week voor aanvang van de lessen moeten studenten van het Mediacollege Amsterdam hun belangrijkste gereedschap in huis hebben: een laptop met alle programma’s die een mediaprofessional anno nu nodig heeft. Switch maakte ruim 300 studenten startklaar voor het studiejaar.

Startklaar voor het studiejaar

Het Mediacollege Amsterdam stoomt studenten klaar voor een baan in de media, zoals mediavormgever of webbouwer, middels praktijkgerichte mbo-opleidingen. Om de juiste programma’s in de vingers te krijgen, is veel oefenen een voorwaarde. Daar hoort een eigen, geavanceerde laptop bij. Switch rolde het laptopproject van A tot Z uit.

Aan de slag

ICT-manager Rob Van Velzen: “Het Mediacollege Amsterdam vindt het belangrijk dat studenten op elk moment kunnen werken met de beste, geavanceerde tools. Ze moeten vlieguren kunnen maken. Zowel op school als thuis.” Voor aanvang van het studiejaar wordt aan studenten daarom gevraagd een laptop aan te schaffen. Een hele organisatie, want hoe weet je zeker dat studenten het juiste systeem kiezen? En dit nog op tijd in huis hebben om het rustig te kunnen installeren? Van Velzen deed een beroep op Switch. “We hebben samen het assortiment vastgesteld. Daarna heeft Switch het stokje overgenomen en het gehele online bestelproces ingericht.”

Kiezen, betalen, thuisbezorgd

One-stop-shopping was een belangrijk uitgangspunt van het Mediacollege Amsterdam. Switch maakte daarom een rechtstreekse koppeling tussen de Studywise webshop en Slim.nl. Dit is de webshop waar de studenten normaliter, tegen een gereduceerd tarief, hun soft- en hardware aanschaffen. Via Slim.nl worden zij doorgeleid naar de Studywise webshop. Hier vinden studenten direct de voor hun opleiding benodigde apparatuur en programma’s. Accessoires kiezen, een verzekering afsluiten, betalen en de bestelling plaatsen; het gaat allemaal in een paar klikken. Switch handelt de bestelling af en zorgt ervoor dat deze tijdig wordt thuisbezorgd.

Samenwerking

In totaal bestelden ruim 300 MA-studenten hun laptop via Slim.nl. 60% MacBooks, 40% laptops. Het Mediacollege Amsterdam had er geen omkijken naar. Van Velzen: “Eerder was het een enorme organisatie om de juiste apparatuur bij de juiste student te krijgen en dan ook nog op tijd. Garantie- en servicegevallen zorgden bovendien voor een zware belasting van onze eigen ICT-afdeling. Nu regelen we alles via Switch. Zelfs de financiering en logistiek.”

Van Velzen is tevreden over de samenwerking. “Het laptopproject is elk jaar weer een complexe operatie. Het totaalconcept van Switch is een grote verbetering. Ik heb er nu eindelijk eens géén hoofdpijn van gehad,” besluit hij lachend.