Corporate story

Wij willen organisaties blijvend laten excelleren met doordachte, op de eindgebruiker gerichte, IT-oplossingen die meebewegen met de voortdurend veranderende maatschappij.

Dustin Group

Switch IT Solutions is onderdeel van Dustin. Dustin is een toonaangevende online IT partner in Scandinavië en de BeNeLux. Het doel van Dustin is om klanten te helpen voorop te blijven lopen door de juiste IT oplossing te bieden, op het juiste moment en voor de juiste prijs. Lees meer op Dustin.nl

Vincere Groep

Het verhaal achter…

Geen toekomst zonder een verleden. De wereld van nu – waar technologische ontwikkelingen elkaar in een rap tempo opvolgen – hebben wij te danken aan een rijk verleden. In deze tijdlijn nemen we je mee in de historie van Switch IT Solutions.

September
1986
De start

We schrijven het jaar 1986. Microsoft gaat naar de beurs, Apple komt met de Mac Plus, koningin Beatrix opent de Deltawerken en twee Saxion-studenten hebben een computer nodig voor hun opleiding. Die maken ze zelf, op hun zolderkamer. De eerste Switch-computer is een feit.

Januari
2006
Uitbreiding van het portfolio

De oprichters werden samen met hun bedrijf volwassen. Ze bewogen mee met de technologische ontwikkelingen die zich in een rap tempo bleven opvolgen. Ze zagen in dat een computer slechts een instrument is, dat pas waardevol wordt als mensen het slim inzetten. In 2006 werden daarom diensten toegevoegd aan het portfolio: telefonie, virtualisatie en het beheer van netwerken.

September
2009
Laptops voor leerlingen en studenten

Switch lanceert als één van de eerste aanbieders in de markt een onderwijsconcept en webshop gericht op leerlingen en studenten: Notebooks4Students (tegenwoordig Studywise genaamd). De levering van digitale leermiddelen, zoals laptops en tablets, aan eindgebruikers is hiermee een feit.

Juli
2011
Toetreding Vincere Holding

De groei van Switch blijft in de markt niet onopgemerkt.

Juni
2013
100e medewerker

Switch blijft groeien en in het jaar 2013 stapt de 100e medewerker het pand aan de Kleibultweg 35 in Oldenzaal binnen.

April
2015
Empowering IT performance

Switch, bekend als 'ICT professionals' krijgt een nieuwe lijfspreuk die beter vertolkt waar wij voor staan en gaan. ICT professionals, dat zijn we zeker, maar ons voornaamste doel is empoweren, oftewel, eindgebruikers in hun kracht zetten. Altijd ons doel geweest, maar niet zo opgeschreven. Tijd voor een merkswitch naar Empowering IT performance.

September
2015
Lancering Online werkomgeving

Switch is volop aan het innoveren en komt met een nieuwe oplossing: een online werkomgeving waarmee gebruikers altijd en overal kunnen werken. De oplossing wordt als eerste ingezet in het onderwijs. Tegenwoordig maken eindgebruikers uit verschillende branches gebruik van de online werkomgeving. Zij waarderen de laagdrempelige toegang en gebruiksvriendelijke weergave.

Juni
2017
Verhuizing naar Kennispark Twente

Door groei en nieuwe ambities was Switch toe aan een nieuwe werkomgeving. We verruilden na 30 jaar onze geboortegrond Oldenzaal voor een nieuw kantoorpand op het Kennispark Twente in Enschede. Dé plek voor bedrijven die willen innoveren, studenten die willen ondernemen en wetenschappers die zich onderscheiden in high tech. Een ideale omgeving om onze ambities waar te kunnen maken.

Maart
2018
Nieuwe website Switch

Met trots presenteren wij onze nieuwe website, helemaal passend bij het Switch anno nu en mobile first: natuurlijk optimaal werkend op mobiele devices. De website staat boordevol met informatie over onze oplossingen, branches waarin wij actief zijn, de organisatie achter Switch en klantverhalen. De website is weergegeven volgens de nieuwe huisstijl van Switch die wordt uitgerold.

Maart
2019
Vincere Groep versterkt positie in Noord-Nederland

De Vincere Groep, onderdeel van de Zweedse Dustin Group, heeft Norisk overgenomen. Norisk is een leverancier van een breed portfolio van beheerde IT-diensten, variërend van infrastructuur tot werkplekken.

6 Oktober
2021
Vincere Groep wordt Dustin

De Vincere Groep kondigt een belangrijke rebranding aan naar Dustin; een duidelijke weerspiegeling van onze strategie om één organisatie te zijn. Dustin is een toonaangevende online IT-partner in de Benelux en de Scandinavische regio’s.