De top 5 uitdagingen voor de zorg

Als IT-beheerder in de zorg sta je continu voor grote uitdagingen. Fysieke werkplekken veranderen steeds meer in mobiele werkplekken. De eerste prioriteit van uw zorgmedewerkers blijft het bieden van zorg, zij moeten altijd en overal hun werk door kunnen zetten. Switch IT Solutions helpt je graag om nieuwe inzichten te krijgen en kansen te ontdekken en heeft daarom een top vijf samengesteld van de vijf IT-uitdagingen in de zorg. Ervaar jij deze uitdagingen ook? Ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen:

1.      Inzicht in informatiebeveiliging

Om de zorgmedewerker goed te ondersteunen, maak je informatie beschikbaar via verschillende devices, zoals een smartphone of tablet. Op deze manier krijgt de medewerker gemakkelijk toegang tot relevante informatie op de locatie waar de zorg verleend wordt. Voor het werken met deze mobiele devices heb je een betrouwbaar netwerk en goede verbinding nodig. Veiligheid is hierbij nummer één, je wil namelijk niet dat de gegevens van cliënten en patiënten in verkeerde handen belanden. Switch helpt je met de realisatie van de moderne werkomgeving waarin veiligheid, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Op onze pagina zorg vertellen we je hier meer over.

2.      Efficiënter werken

Het altijd en overal beschikbaar maken van zorginformatie op mobiele devices draagt bij aan een efficiënter zorgproces. Maar hoe zorg je ervoor dat de toegang tot gegevens van cliënten en patiënten veilig en verantwoord is geregeld? Het antwoord is Mobile Device Management (MDM). Het MDM beheer je vanuit de cloud. Het verbindt en beheert alle mobiele apparaten in de organisatie en beschermt u uzelf tegen datalekken. Hoe dit werkt en wat MDM nog meer voor je organisatie kan betekenen leest u op de pagina mobile device management.

3.      Continuïteit van IT

Zorginstellingen zijn steeds meer afhankelijk van de continuïteit van de IT-infrastructuur. Het komt vaak voor dat belangrijke kennis over IT ontbreekt wanneer een IT-medeweker niet aanwezig is. Dit kan de voortgang van (met name langlopende) projecten ernstig belemmeren. Het is goed om IT-beheertaken te standaardiseren en het beheer te vereenvoudigen om zo continuïteit te garanderen. Om aan alle nieuwe eisen te voldoen zullen veel IT-afdelingen in de zorg daarom een professionaliseringsslag moeten maken op het gebied van desktopbeheer. Wij bij Switch kunnen je daarbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

4.      Ruimte maken voor projecten zoals een veilig elektronisch patiëntendossier

Standaard IT-taken zijn noodzakelijk maar kosten onnodig veel tijd. Hierdoor blijft weinig tijd over voor strategische projecten zoals het opzetten van een veilig elektronisch patiëntendossier. Medewerkers moeten snel overal gegevens kunnen raadplegen. Een cloudoplossing zorgt daarbij voor meer efficiëntie. hier lees je daar meer over.

Automatisering van eenvoudige IT-taken geeft IT’ers de mogelijkheid om hun budget en energie te steken in projecten die de zorg en dienstverlening direct verbeteren. Kijk jij hier ook naar uit? Neem vrijblijvend contact met ons op.

5.      Omgaan met specialistische oplossingen

Veel zorginstellingen werken met een virtuele IT-omgeving om personeel op verschillende locaties binnen instellingen te kunnen voorzien van applicaties en data. Zo kunnen cliënten, naastbetrokken en medewerkers geïnformeerd worden via narrowcasting. Zo gebeurt dit ook bij Mediant: Robin Hof, IT-manager Mediant vertelt: “We bieden informatie over behandelingen en opties. Daarbij kunnen we informatie gedifferentieerd aanbieden op verschillende locaties. Ook koppelen we verschillende bestandstypes en centrale bediening. Op die manier kunnen wij kostbare indirecte uren beperken.” Zo blijft de productiviteit van eindgebruikers op peil en kunnen zij hun tijd steken in het verlenen van zorg. Lezen hoe Switch aan de wens van Mediant kon voldoen? Klik dan hier.

Wat kunnen we voor jou betekenen?

Meer weten over zorg? Neem dan contact op met onze Business Leader Bart Winter, via b.winter@switch.nl of bel 088 – 82 82 000.