Dit is allemaal nieuw in Teams

Als je al gewend bent om met Teams te werken, ben je vast benieuwd naar de nieuwe functies die zijn aangekondigd voor de app. Dit zijn de 8 belangrijkste nieuwe functies die jouw virtuele vergaderingen nog beter maken.

1.       De ‘together modus’ biedt nieuwe vergaderomgevingen

Microsoft heeft nieuwe, inspirerende vergaderomgevingen toegevoegd, zoals een amfitheater, auditorium of koffiezaak. Stuk gezelliger!

2.       Lay-outs aanpassen

Wil je meer controle over de manier waarop jouw content wordt getoond aan andere deelnemers? Dat kan met aangepaste lay-outs. Zo kun je bijvoorbeeld jouw eigen videofeed tonen op de voorgrond van de slides die je bespreekt.

3.       Automatische samenvatting

Teams gaat automatisch een samenvatting genereren van de vergadering voor degenen die er niet bij waren. Dat gebeurt via een video opname, transcript, chat en gedeelde berichten. Klik op het tabblad ‘chat’ en vervolgens op ‘details’. De samenvatting is ook te bekijken door het agenda-item van de vergadering in je Outlook-kalender te openen. Klein puntje: dit werkt voorlopig alleen voor Engelstalige vergaderingen.

4.       Splits de vergadering op in breakout rooms

Zijn er veel deelnemers? Maak er dan kleinere groepen van met behulp van de breakout rooms update. Als organisator van de hoofdvergadering switch je simpel tussen de verschillende vergadergroepen. Je kunt ook aankondigingen doen en alle vergaderruimtes sluiten om iedereen weer terug te brengen naar de hoofdvergadering.

5.       Teams Templates

Noem het sjablonen of Teams templates. Het komt neer op een vooropgezette structuur, waarbij al een aantal kanalen en apps zijn gekozen. Daardoor kun je met jouw team nog sneller en efficiënter werken. Beheerders kunnen een aantal templates klaarzetten die jouw organisatie kan gebruiken.

6.       SharePoint Home site in Teams

Gebruik jouw SharePoint home site direct in je Teams app. Hiermee heb je alles direct bij de hand: gedeelde bestanden, nieuws, informatie en apps die je elke dag gebruikt. Met gepersonaliseerde menu’s, weergave van nieuws en belangrijke websites kun je er helemaal je eigen draai aan geven.

7.      Betere ruisonderdrukking

Hinder door ongewenste geluiden? Dat is binnenkort een stuk minder. Microsoft heeft betere ruisonderdrukking ontwikkeld met behulp van kunstmatige intelligentie. De software kan nu beter onderscheid maken tussen spraak en ruis. Dat scheelt een hoop!

8.       Meldingen wanneer de vergadering eindigt

In Teams zie je vanaf binnenkort ook dat de vergadering nog minder dan 5 minuten duurt. Dat kan heel handig zijn, bijvoorbeeld omdat mensen opvolgende afspraken hebben en je nog niet alles besproken hebt. Deze end-of-meeting melding wordt zichtbaar op alle geplande privé- en kanaalvergaderingen.

Wil jij ook optimaal leren werken met Teams?

Neem dan contact op met onze Teams-experts via info@switch.nl of 088 82 82 000.