“Uiteindelijk zorgt Switch gewoon dat onze IT goed werkt. Daar moet ik ’s nachts niet van hoeven wakker liggen. Daardoor kunnen wij ons optimaal richten op onze business.”

 

Coulisse gelooft in uitbesteden van IT

Sinds haar oprichting in 1992 is Coulisse uit het Twentse Enter uitgegroeid tot een bloeiend internationaal bedrijf met kantoren over de hele wereld. Het bedrijf ontwikkelt raambekleding voor de maatwerk en de doe-het-zelf markt en staat in de markt wereldwijd bekend om haar vooruitstrevende en inspirerende producten. Met Marc Perik, ICT Manager bij Coulisse gaan we op zoek naar de sleutels van het succes. “Ik geloof in het uitbesteden van IT.”

 

Groei

Vanuit het hoofdkantoor in Enter ontwikkelt Coulisse zowel de systemen als de collecties voor raambekleding volledig zelf. Innovatie en design zijn speerpunten bij de ontwikkeling van producten en tevens belangrijke ingrediënten voor de enorme groei die het bedrijf sinds haar oprichting heeft doorgemaakt. Het bedrijf heeft in- en verkoopkantoren in vrijwel ieder continent. Enter is de spil in dit internationale netwerk. Hier beschikt het bedrijf op steenworp afstand over drie locaties met indrukwekkende voorzieningen zoals een eigen Design Centre, testruimten, showroom en een groot logistiek centrum van meer dan 13.000 vierkante meter.

 

Optimaliseren voor groei

De productie vindt overwegend plaats in het Verre Oosten. “Om de internationale groei die we hebben doorgemaakt goed te kunnen blijven begeleiden hebben we de afgelopen jaren veel tijd en energie gestoken in het optimaliseren van onze processen. Hoe gestroomlijnder deze zijn, des te beter wij de kwaliteit van onze producten en dienstverlening aan onze klanten kunnen borgen schetst ICT & Facility manager Marc Perik. Om onze klanten van een onderscheidend aanbod te kunnen blijven voorzien, investeren we bovendien continu in het innoveren en optimaliseren van ons assortiment. Zowel op het gebied van collecties als van systemen.’

 

 

 

De uitdagingen van internationaal opereren

Volop bedrijvigheid dus bij Coulisse en dat vraagt ook om nieuwe IT-oplossingen. Perik: “Vooral om onze groei en alle internationale activiteiten optimaal te faciliteren. Onze agent in Dubai moet bijvoorbeeld direct op ons netwerk kunnen werken. Dat geldt natuurlijk ook voor onze kantoren en agenten in andere landen. Dichterbij huis wilden we in Enter een snel netwerk tussen onze drie locaties realiseren.”

 

IT Partner

Samen met Switch IT Solutions wordt continu gewerkt aan een optimale IT-omgeving. Coulisse werkt met Switch als vaste IT-partner en heeft vrijwel alle IT-activiteiten uitbesteed. “Daar geloof ik in. Voor onze kernactiviteiten hebben wij zelf al veel verschillende disciplines in huis. Ik weet hoeveel specialistische vakgebieden eigenlijk nodig zijn om ook ons netwerk optimaal te laten functioneren. Van specialisten voor systeembeheer, software en het netwerk tot de helpdesk. Dat kunnen wij zelf nooit zo faciliteren zoals Switch dat doet. Zeker als je die specialisten ook voldoende uitdaging, verdieping en ontwikkeling wilt bieden.” Veel beheer wordt op afstand uitgevoerd. “Uiteindelijk zorgt Switch gewoon dat onze IT goed werkt. Daar moet ik ’s nachts niet van hoeven wakker liggen. Daardoor kunnen wij ons optimaal richten op onze business.”