“We kunnen nu heel gemakkelijk informatie delen en dat leidt tot mooiere en betere oplossingen.” ICT manager Jelle Mulckhuijse van Locamation is duidelijk enthousiast over de nieuwe manier van samenwerken binnen het bedrijf.

 

Inspirerend samenwerken bij Locamation

Locamation levert computer- en softwaresystemen aan de energiemarkt. Het bedrijf groeit gestaag en dat maakte de verhuizing naar een groter pand noodzakelijk. Als IT-partner kozen ze voor Switch IT Solutions. “Wij hebben grote groeiverwachtingen en gaan van 64 medewerkers naar 120 in 2017. We pakken de zaken serieus aan en dat houdt in dat we willen samenwerken met volwassen bedrijven. De mensen van Switch weten wat ze doen. Dat merk je niet alleen aan de manier waarop ze samenwerken, maar ook aan bijvoorbeeld hun leveringsvoorwaarden.”

 

Flexibel werken

Het nieuwe Locamation-pand heeft nog maar weinig weg van een traditioneel bedrijf. Medewerkers hebben flexibele werkplekken. Ze kunnen zich terugtrekken als ze bezig zijn met werk dat concentratie vereist, maar er is vooral veel ruimte om te overleggen. Gaandeweg de verhuizing bleek dat de medewerkers van Locamation behoefte hadden aan een tool om samenwerken nog eenvoudiger te maken. Ze vroegen naar een oplossing om data uit te kunnen wisselen, zonder bijvoorbeeld steeds e-mail of papier te hoeven gebruiken. Switch stelde WePresent voor. Met deze tool kun je draadloos presenteren van elke Apple- of Windows-computer, -tablet en –smartphone naar elk beeldscherm.

 

CTOUCH

Inmiddels kunnen ze bij Locamation in alle spreekkamers met één of meerdere personen tegelijkertijd presenteren op een CTOUCH touchscreen. In de kantine kan vanaf één plek op alle schermen gepresenteerd worden. Niet alleen intern informatie delen is daarmee eenvoudiger geworden, het houden van presentaties aan klanten en prospects ook. Dat kan op een veilige manier, want het netwerk van Locamation is afgeschermd. Buitenstaanders hebben dus geen toegang tot de bedrijfsgegevens.

 

Informatie delen

Bij Locamation houden ze van makkelijk samenwerken. Niet alleen intern, maar ook met leveranciers. Jelle Mulckhuijse: “Met Switch kunnen we goed sparren. WePresent was bijvoorbeeld precies wat we nodig hadden. We stelden de vraag en binnen drie weken was de oplossing geïmplementeerd.” Locamation is een hightech bedrijf met grote ambitie. Dat wil het bedrijf in alle aspecten uitstralen. Eén van de volgende plannen is een democenter waar klanten en prospects de Locamation-oplossing daadwerkelijk kunnen testen. Ook voor dit project zal Locamation zich laten inspireren door Switch. Mulckhuijse: “Samen tot wat mooiers komen, daar draait het om.”