Even voorstellen: Bouke Bijen

Op 14 september 2020 is Bouke Bijen begonnen bij Switch als support engineer. In dit artikel stelt hij zich aan u voor.

Keepen, reizen en series kijken

“Mijn naam is Bouke Bijen, ik ben 32 jaar en ik ben geboren en getogen in Weerselo. Ik woon daar samen met mijn vriendin en op dit moment wachten we tot ons nieuwe huis gebouwd is. Dat is hopelijk rond de kerst.”

“In mijn vrije tijd ben ik keeper van het tweede elftal van UD Weerselo. Reizen is een andere passie van me. Zo ben ik in Namibië, West-Amerika, Canada, Hawaii en dichter bij huis in Italië en Oostenrijk geweest. Ik houd ervan om rond te reizen. Als ik thuis ben, kijk ik graag series, zoals Dexter, Breaking Bad, Ozark en La casa de papel.”

Niet op zoek, toch bij Switch beland

“Bij Switch werk ik als support engineer. Dat is gelopen via Kay Bolk, die hier al langer werkt en die ik ken van een vorige gezamenlijke werkgever in de IT. De afgelopen drie jaar werkte ik als manager klantenservice bij een ander bedrijf. Toevallig kwam ik weer in contact met Kay en die was heel positief over Switch. Ik was niet op zoek naar iets anders, maar werd wel nieuwsgierig door zijn verhalen. Hij heeft een balletje opgegooid voor me en na een paar gesprekken en een meeloopmiddag werk ik nu hier.”

“Qua supportwerkzaamheden bouw ik het langzaam op. Het zijn nu voornamelijk simpele dingen die ik gedaan heb in mijn eerste week, zoals wachtwoorden resetten en nieuwe tokens aanmaken, maar ook wat instellingen in de mailbox aanpassen. Mijn technische kennis is een beetje verstoft in de afgelopen jaren, omdat ik meer in management gedaan heb dan in uitvoering. Hier bij Switch krijg ik de kans om me weer verder in de techniek te verdiepen en ook een richting te kiezen die goed bij me past.”

Genoeg te kiezen

“Switch bied je de mogelijkheid om flink bij te leren en dat heb ik in mijn eerste week echt wel gemerkt. Iedereen is heel behulpzaam en collega’s staan voor me klaar om dingen uit te leggen. De onderlinge werksfeer is goed, dat is fijn. Na een tijdje mag ik me gaan specialiseren in een richting die me aanspreekt en op dat gebied valt er binnen Switch genoeg te kiezen.”

Heeft u een supportvraag voor Bouke? Neem dan contact op met hem via 088 82 82 020.