Workshop: succesvol onderwijs: laptop of iPad?

Het afgelopen jaar zijn we ons door (en dankzij) corona van één ding extra bewust geworden: intensief, persoonlijk contact met leerlingen is essentieel voor goed onderwijs! En nu we ons daarvan nog meer bewust zijn, worden we extra geconfronteerd met de beperkingen bij een les op afstand: hoe maken uw leraren effectief contact met hun leerlingen-op-afstand? En welk device moet je kiezen: laptop of iPad? Waar moet je op letten bij deze lastige keuze?

Deze interactieve, deels vraaggestuurde, online workshop zal worden gegeven vanuit het oogpunt van tablet- (lees: iPad) implementatie. Wat zijn nu de voordelen van een iPad ten opzichte van een laptop? U ontdekt welke toegevoegde waarde de form factor van een tablet (iPad) in uw afstandsonderwijs kan hebben ten opzichte van van een laptop.

Hoe kan een iPad helpen persoonlijk contact te bevorderen? En creativiteit te stimuleren? Er wordt ondermeer aandacht gegeven aan de unieke mogelijkheden die een iPad biedt in het combineren van echte én virtuele wereld. Bijvoorbeeld: het inleveren van een fysieke werkstukken met een iPad. Of het motiveren van leerlingen dankzij creatieve opdrachten die alleen eenvoudig te realiseren zijn met een iPad.

Na afloop kunt een een betere afweging maken in de lastige implementatiekeuze: laptop (MacBook) of iPad?

 

 

Succesvol onderwijs: laptop of iPad?

  • Succesvolle voorbeelden van implementatie van Macbooks en iPads (kan een klant voor ons praten?)
  • Formatief evaluatie – hoe doe je dat succesvol met een iPad of Macbook
  • Socialisatie en motivatie van leerlingen – iPad inzetten voor sociaal contact
  • Motiveer je leerlingen met behulp van iPad of Mac

Waar en wanneer

27 mei – 14:45- 16:45

Alle sessies worden via Teams gegeven, en hiervoor ontvangt u na aanmelding een link.

Voor wie?

Schoolleiders en bestuurders.

 

Contactformulier

Meer weten? Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.