ICT moet dit primaire proces in alle vestigingen optimaal ondersteunen.

“Switch helpt ons pragmatisch en oplossingsgericht om te blijven verbeteren. Ze kijken daarbij ook verder dan alleen hun IT-taken.”, benadrukt Lonneke Geerdink, (projectleider en adviseur Informatisering & ICT) van Estinea.

Estinea ondersteunt bijna duizend mensen met een beperking op verschillende locaties in de Achterhoek en Twente. ICT moet dit primaire proces in alle vestigingen optimaal ondersteunen. De organisatie maakte daarom de overstap naar de cloud en heeft veel IT-taken bewust uitbesteed. Dat stelt hoge eisen aan de vaste IT-partner, ondervond de organisatie. Daarom koos Estinea eind 2019 voor Switch als nieuw partner.

Over Estinea

Bij Estinea zetten ongeveer 900 medewerkers en 450 vrijwilligers zich op verschillende locaties in de Achterhoek en Twente dagelijks in voor het levensgeluk van zo’n 950 cliënten. In 2019 maakte de organisatie in korte tijd de overstap naar de cloud. “We waren niet tevreden over onze vorige dienstverlener en zochten een nieuwe partner. Na een intensief selectietraject kozen we eind 2019 voor Switch. Vooral door hun accurate inschrijving en het warme gevoel dat we kregen. De overstap verliep geruisloos en de samenwerking bevalt goed. In het begin is het altijd even zoeken, maar door de opstelling van Switch is alles bespreekbaar en kon de samenwerking groeien, afgestemd op onze behoeften.”

Lees er meer over in de referentiecase zie hier.