MDM

Gebruikt u veel hardware in uw organisatie?

 
Wilt u die hardware gaan managen? Dan zou het Device Enrollment Programma van Apple wat voor u zijn. U bespaart veel tijd en ontzorgt IT bijna volledig door dit proces in te zetten. Wij zijn een partner voor u om de termen DEP, MDM uit te leggen en samen met bedenken wij u een plan waarin staat wat dit betekent voor uw organisatie.
 
Optimaal beheer van de mobiele apparaten binnen uw organisatie, daar zorgen wij voor met MDM (Mobile device management)

 
 
 
Zero touch deployment

Wanneer u ‘zero touch’ in de IT-sfeer hoort, verwijst dit meestal naar een geautomatiseerde versie van een proces dat traditioneel handmatig werd gedaan. Als we het hebben over ‘implementatie’, hebben we het over het voorbereiden en configureren van apparaten die door werknemers zullen worden gebruikt. Op deze manier is zero touch-implementatie een nieuwe geautomatiseerde implementatiestrategie die organisaties kunnen gebruiken om apparaten om hun werknemers voor te bereiden en de mobiele apparaten te configureren.

In Apple’s eigen woorden kunt u met deze implementatiemethode automatisch apparaten inschrijven in uw mobiele apparaatbeheer (MDM)-oplossing zonder de apparaten fysiek aan te raken of voor te bereiden voordat gebruikers ze krijgen. En met uw MDM-oplossing kunt u het installatieproces voor gebruikers verder vereenvoudigen door specifieke stappen in de configuratie-assistent te verwijderen, zodat gebruikers snel aan de slag kunnen.

DEP & VPP voor het onderwijs

DEP
Het Device Enrollment Program (DEP) koppelt de iPad, iPhone en Mac, wanneer deze voor de eerste keer opstarten, automatisch aan het MDM-systeem van uw organisatie. Hierdoor hoeft de gebruiker (en de ICT-afdeling) geen handelingen meer te verrichten. Het MDM-systeem is zo in te richten dat het automatisch configureert. Dit betekent bijvoorbeeld het automatisch pushen van apps, wifi, e-mail of bijvoorbeeld een achtergrond van uw organisatie. Haalt u de Mac, iPhone of iPad uit de sealing (doos) dat is het device meteen gebruiksklaar. Wat wilt u nog meer?

 
 
 
VPP voor het onderwijs
Met het Volume Purchase Program kunnen educatieve instellingen apps en boeken in volume inkopen en deze distribueren onder studenten, docenten, administrators en andere werknemers. Met het programma kunnen ook app-ontwikkelaars een speciale aanbieding doen voor de aankoop van 20 apps of meer.

Wat betekent dit voor de organisatie?

Apple Schoolmanager

Het is tijd om te upgraden naar dé centrale plek voor medewerkers, om Apple ID’s aan te maken en toegang te krijgen tot alles wat nodig is om apparaten in uw organisatie in te zetten. Apple School Manager is een gebruiksvriendelijke webportal waarmee ICT-beheerders de iPads, Mac en Apple TV in de school vanaf één centrale plek kunnen beheren. Het is mogelijk om op afstand devices in te stellen en te beheren, accounts voor alle gebruikers aan te maken en apps en content aan te kopen en te verspreiden onder locaties en gebruikers.

In onze whitepaper laten wij u kennismaken met de Apple School Manager en de mogelijkheden in de klas.

Apple School Manager is dé gebruiksvriendelijke webportal waarmee ICT-beheerders de iPads, Mac en Apple TV in de school vanaf één centrale plek kunnen beheren.

Contactformulier

Meer weten? Neem contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.