Mobile Device Management

Van reistijd naar werktijd

Mobiel werken is hot. Iedereen wil altijd en overal beschikken over gegevens en programma’s om te kunnen werken. Het gebruik van mobiele devices neemt toe en steeds vaker brengt men zelfs een eigen device mee naar school of naar het werk (BYOD). Maar deze apparatuur moet wel gemanaged worden. Hoe kunt u mobiele devices efficiënt beheren en borgen dat de beveiliging van alle apparaten op orde is, zodat er geen gevoelige informatie van uw organisatie op straat komt te liggen? Daar helpt Swith u bij met Mobile Device Management (MDM).

MDM is het antwoord:

  • Eenvoudig beheren van alle mobiele devices in uw organisatie
  • Beveiliging van devices, applicaties en data
  • Centrale distributie van apps (applicatiebeheer op een device)
  • Het op afstand vergrendelen of wissen
Vrouw werkt gegevens bij

Meer dan een beveiligingsmaatregel

Door de explosieve groei van (eigen) mobiele apparaten verliezen organisaties grip op hun beveiliging. Het gevolg? Risico’s op datalekken. Met Mobile Device Management kunt u zich hier tegen wapenen. Maar MDM is meer dan een beveiligingsmaatregel. Het helpt devices efficiënt te beheren. Zelfs voor kleine organisaties is het tegenwoordig kostentechnisch interessant om uw MDM uit te besteden, inclusief back-ups.

Alles eenvoudig beheren

Mobile Device Management voorziet in het beheer van software, instellingen, gebruikersrechten en beveiligingsbeleid. In het geval van dit laatste bewijst MDM zich wanneer een device kwijtraakt of gestolen wordt. Met MDM is het mogelijk om het verloren of gestolen device op afstand uit te zetten, op afstand te vragen naar een pincode of om encryptie af te dwingen.

Er zijn verschillende MDM-oplossingen beschikbaar. Voor Android (Google), Microsoft (Azure/Windows) en voor Apple. Wij bepalen op basis van uw strategie en wensen, aanwezige applicaties en branche welke oplossing het beste past. Dit maakt de implementatie van Mobile Device Management een aanpak op maat. Het resultaat? U beschikt over de best passende oplossing en voert eenvoudig het beheer uit op alle mobiele apparaten in uw organisatie.

Leerling werkt op eigen tablet middels Mobile Device Management

Speciaal voor het onderwijs

In het hedendaagse onderwijs wordt veel gebruik maakt van mobiele devices volgens Bring Your Own Device (BYOD) of Choose Your Own Device (CYOD). Maar hoe houdt u de flexibele en dynamische werkomgeving van uw medewerkers en leerlingen veilig en beheersbaar? Met MDM-oplossingen speciaal voor het onderwijs.

Jamf School voor Apple

Een bekende MDM-oplossing speciaal voor Apple devices is Jamf School in combinatie met Apple School Manager. Jamf School beschikt over Management System waarmee de ICT-afdeling devices centraal en efficiënt kan beheren. Jamf School Teacher biedt rugdekking aan leraren door grip op functionaliteiten en apps en inzicht in activiteiten. Thuis kunnen ouders Jamf School Parent gebruiken om kinderen gefocust te houden.

 

Lightspeed

Lightspeed wordt binnen het onderwijs ingezet om eenvoudig de mobiele devices van leerlingen en docenten te beheren. Deze MDM-oplossing beschikt over beheerfuncties, krachtige filters voor webcontent en classroom management. Met deze laatste functie hebben docenten in de klas toezicht op schermen en controle over devices. Lightspeed werkt op alle apparaten en besturingssystemen.