Switch IT Solutions schenkt meubilair aan Stichting Zekere Basis en Kringloopbedrijf De Beurs

Switch IT Solutions verhuisde op 12 juni van Oldenzaal naar het Kennispark in Enschede. Switch vestigde zich daar in een volledig ingericht kantoorpand aan de Institutenweg. De meubels die achter zijn gebleven in Oldenzaal, gaan naar twee zeer goede bestemmingen. Switch schenkt deze aan Stichting Zekere Basis en het Kringloopbedrijf De Beurs.

Verrijking van de leefomgeving van bewoners van Stichting Zekere Basis

Stichting Zekere Basis helpt jongeren met gedragsproblemen een zelfstandig bestaan op te bouwen. Laurens Bombeld, manager en één van de initiatiefnemers van Zekere Basis: “In de groene omgeving van voormalig Vliegbasis Twente bieden we onze bewoners een leefomgeving waarin ze zich veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen. Jongeren komen vaak met lege handen bij ons aan en krijgen een bed, matras en een kast. Het meubilair dat Switch aan ons schenkt, is een verrijking van de leefomgeving. De meubels kunnen gebruikt worden voor hobby’s van onze bewoners, zoals computeren en tv-kijken. We hebben ook therapieruimtes waar we muziektherapie en creatieve therapie geven, daarbij komen de bureaus en stoelen ook goed van pas.”

Jan Steggink, afdelingsleider Transport, Logistiek en Werkplaatsen, van Kringloopbedrijf De Beurs aan het woord:

“Stichting De Beurs is een sociaal bedrijf waar veel mensen werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze mensen zijn welkom bij De Beurs voor het opdoen van bijvoorbeeld arbeidsritme en taaltraining. Ook zijn er meer dan 150 vrijwilligers werkzaam bij De Beurs. In de gemeenten Oldenzaal, Tubbergen, Losser en Dinkelland zamelt Kringloopbedrijf De Beurs gebruikte goederen in die nog goed bruikbaar en verkoopbaar zijn. Zo ook het meubilair van Switch dat via de winkel verkocht wordt en zo een tweede leven krijgt.”