Tips voor het delen van je scherm binnen Teams

Weet jij precies welke opties er zijn om je scherm te delen met anderen binnen Teams? Dat kan namelijk op verschillende manieren. In dit blog lichten we de mogelijkheden toe en geven we je tips om op een veilige, verantwoorde manier informatie te delen.

De basis: inhoud delen

Gebruik het icoontje inhoud  delen om je scherm te delen in een Teams-vergadering. Dan krijg je 4 opties voorgeschoteld: bureaublad, venster, PowerPoint of whiteboard. Tip: gebruik de sneltoets (CTRL+Schift+E) om ‘opties voor delen’ te tonen of te verbergen.

Deel je ook met externen? Check dan eerst of je geen informatie deelt die niet is bedoeld voor mensen buiten je organisatie.

Grof geschut: ‘bureaublad delen’

Als je kiest voor de optie ‘bureaublad’, dan deel je direct alle vensters van het geselecteerde beeldscherm met alle deelnemers van de vergadering. Dit is grof geschut, omdat hiermee álles te zien is. Ook die bladwijzers voor Minecraft en die vacature bij de concurrent die je een half uur geleden aan het bekijken was. Denk hier dus over na voordat je deze optie kiest. Bijvoorbeeld door alleen het venster dat je wilt delen naar een verder leeg beeldscherm te slepen. Vervolgens deel je dit bureaublad en ziet iedereen alleen wat jij wilt.

Of deel gewoon één venster

Over vensters gesproken: die kun je ook los delen. Selecteer de optie ‘venster delen’ en iedereen in de vergadering ziet alleen het venster of document dat jij wilt delen.

Vanuit Teams een PowerPointpresentatie delen

Het grote voordeel dat Teams van Microsoft is, is dat je ook heel makkelijk PowerPointpresentaties kunt delen. Dat kan vanaf SharePoint, Onedrive of lokaal vanaf je pc. Kies voor ‘aangepaste lay-outs voor vergaderingen’ en je laat zelfs jouw eigen videofeed zien op de voorgrond van de slides. Daar wordt het zowel professioneler als persoonlijker van.

Heb je een presentatie voorbereid met audio of video? Deze fragmenten stream je direct naar andere deelnemers van de vergadering. Kies voor inhoud   delen en activeer computer geluid.

Deel een whiteboard en werk in real-time samen

Ook op afstand kun je prima brainstormen, notities en schetsen maken met elkaar. Kies gewoon in Teams voor ‘whiteboard delen’ en iedereen kan real-time aan de slag op het whiteboardscherm. Laat die ideeën maar komen!

Loop je vast? Geef de besturing over

Deel je een venster met Teams, maar loop je vast op een ingewikkelde app? Dan kan een collega het overnemen van je. Kies in dat geval voor ‘besturing overgeven’ en selecteer de gewenste collega. Zodra de taak uitgevoerd is, neem jij de controle weer over. Andersom kan het trouwens ook. Dien zelf een verzoek in bij een andere presentator via ‘besturing aanvragen’. Deze kan je verzoek vervolgens weigeren of accepteren.

Wil jij ook optimaal leren werken met Teams?

Neem dan contact op met onze Teams-experts via info@switch.nl of 088 82 82 000.