Scholen Greijdanus College en Florion kiezen voor Switch

Scholengemeenschappen Greijdanus en Florion kiezen voor de komende jaren Switch IT Solutions als leverancier van hun hardware zoals pc’s, laptops, Chromebooks en aanverwante diensten. Dat is de uitkomst van een Europese aanbesteding.

Het Greijdanus College is een gereformeerde scholengemeenschap met vestigingen in Zwolle, Meppel, Enschede en Hardenberg (bijna 4000 leerlingen). Florion is een vereniging voor gereformeerd basisonderwijs met 22 scholen (circa 3.500 leerlingen) in Overijssel, Flevoland, Zuidwest-Drenthe en op de Noordwest-Veluwe.

Opnieuw keuze voor Switch

Voor de levering van hardware voor de komende vijf jaar is een Europese aanbesteding gehouden. Deze is gewonnen door Switch dat het best scoorde op de vereiste prijs-kwaliteitverhouding. Het Greijdanus College was al klant van Switch en kiest nu dus opnieuw voor langere tijd voor dit partnerschap.

De gunning omvat levering van hardware (waaronder veel Chrome- en Winbooks) en bijbehorende dienstverlening zoals advies, een digitaal bestelproces met een eigen webshop en de service en garantieafhandeling.

Ervaring en prijstransparantie

Bij de beoordeling van de aanbesteding was de opdrachtgever enthousiast over onder andere de ruime ervaring van Switch met het onderwijs (380 onderwijsklanten), het gespecialiseerde educatieteam en de geboden prijstransparantie.

De nieuwe overeenkomst gaat naar verwachting in op 1 oktober 2020 voor een periode van maximaal vijf jaar (drie jaar met een verlengingsoptie van twee jaar).