Snel Leren op afstand starten – Ouders & Voogden

Op afstand leren met Office 365: Richtlijnen voor ouders en voogden

Leerlingen/studenten kunnen overal en altijd leren met Office 365 online. Lees meer over de hulpmiddelen die zijn gemaakt om leerlingen van alle leeftijden en vaardigheden te ondersteunen, en zie hoe de belangrijkste onderwerpen en klasdiscussies van uw kind kunnen plaatsvinden met ondersteuning van Microsoft Education.

Het beschermen van de gegevens van uw leerling/student is altijd de hoogste prioriteit van Microsoft. Lees hier meer over privacy in Office 365-apps.

Wat heeft mijn leerling/student nodig om zich aan te melden bij zijn of haar Office 365-account?
Elke leerling/student met een in aanmerking komend school-e-mailadres kan gratis toegang krijgen tot Office 365. Leerlingen/studenten kunnen zich aanmelden bij hun schoolaccounts op Office.com, waar ze toegang hebben tot Microsoft Teams, Word, PowerPoint, Excel en nog veel meer. Vanuit deze thuisbasis kunnen leerlingen/studenten Office-apps in hun webbrowser openen of Office installeren selecteren om de desktopversies naar hun apparaat te downloaden (downloadmogelijkheden kunnen variëren, afhankelijk van het apparaat dat uw kind gebruikt).

Hoe communiceert mijn leerling/student met hun docenten en klasgenoten?
Met Teams! Teams is een online hub voor klaslokalen, waar uw leerling/student met hun hele klas kan chatten, in groepen met andere studenten en één op één met de docenten. Met Teams kan uw leerling/student ook videogesprekken voeren. Elk van de klassen van uw leerling/student (als ze er meerdere hebben) krijgt een eigen team, dat wordt ingesteld door een docent of een IT-beheerder.

Hoe kan mijn leerling/student deelnemen aan een team? Hoe weten ze of ze deel uitmaken van hun klasteam?
Het is mogelijk dat verschillende scholen en docenten de installatieprocedure voor Teams anders doorlopen. Om Teams te verkennen en de klasteams waarin ze zitten te bekijken, kan uw leerling/student inloggen op hun Office 365-schoolaccount op Office.com en de Teams-app selecteren. De leerlingen/studenten ontvangen ook een e-mail wanneer ze zijn toegevoegd aan een team.

Hoe wordt de communicatie en activiteit van mijn leerling/student in Teams gecontroleerd?
Aangezien Teams voor het onderwijs is ontworpen om te dienen als een digitale hub in de klas, biedt het vele manieren om docenten te ondersteunen bij het beheren van het online klaslokaal. Docenten kunnen leerlingen/studenten dempen die afleidende of ongepaste berichten toevoegen aan groepsdiscussies, en ze kunnen die onproductieve berichten volledig verwijderen. Als communicatieplatform met specifieke functies om lesgeven en leren te ondersteunen, biedt Teams een mooie kans voor leerlingen/studenten om naast onderwijs digitaal burgerschap op te bouwen en te oefenen.

Is Teams gewoon een chat-app, of kan mijn student daar ook studeren, werken en opdrachten voltooien?
Met de Opdrachten-app die is ingebouwd in Teams, kan uw leerling/student het werk zien dat zijn docenten hem hebben toegewezen, dat werk indienen en hun cijfers en feedback bekijken. Voor ander doorlopend werk heeft elk klasteam een Klasnotitieblok, waar uw student zijn eigen persoonlijke notitieblok heeft om notities te maken, bronnen te raadplegen en zelfs wiskundevergelijkingen te oefenen!

Hoe kan mijn leerling/student opdrachten inleveren met behulp van Teams? Kunnen ze hun cijfers controleren in teams?
Studenten kunnen hun opdrachten inleveren door naar het tabblad Opdrachten in het algemene kanaal van hun klasteam te gaan en vervolgens een opdracht te selecteren. Ze kunnen elk gewenst werk toevoegen en Inleveren selecteren.

Leerlingen/studenten kunnen hier meer lezen over het bijhouden en inleveren van opdrachten.  Leerlingen/studenten kunnen ook de beoordeling van hun opdrachten zien. In hetzelfde algemene kanaal waar ze hun opdrachten en andere essentiële tabbladen vinden, kan de leerling/student cijfers selecteren om hun beoordeling van eerder werk te bekijken. Lees meer over hoe leerlingen/studenten hun cijferlijsten kunnen inzien.

Waar kan mijn leerling/student toegang krijgen tot hulp bij het gebruik van Microsoft Education-hulpmiddelen?
Studenten hebben een helpcentrum dat speciaal voor hen is gemaakt! Van het behandelen van de basisprincipes van het gebruik van Teams tot en met het projectideeën, dit studentenhulpcentrum gaat over het tonen van leerlingen/studenten hoe zij Office 365 kunnen gebruiken bij het leren, hun betrokkenheid en hun creativiteit.

Hoe kan ik, anders dan door te communiceren met de docenten van mijn leerling/student, updates krijgen over de klasactiviteit van mijn leerling/student?
De docenten van uw leerling/student kunnen Teams zo instellen dat deze wekelijks e-mails naar u te verzendt met de status van hun opdrachten van die week.