Snel Leren op afstand starten – voor schoolleiders

Hoe scholen snel programma’s voor leren op afstand kunnen opstarten met Microsoft Teams

De huidige situatie met betrekking tot COVID-19 heeft impact op het dagelijkse leven van iedereen. Veel scholen op diverse plekken in de wereld hebben de moeilijke beslissing genomen om tijdelijk of gedeeltelijk te sluiten voor de veiligheid van studenten, de docenten en werknemers. Ook in Nederland is de tijdelijke sluiting van scholen een feit en veel scholen zijn dan ook zo snel mogelijk de alternatieven aan het verkennen.

Het Microsoft educatieteam en partners zoals wij staan klaar om mee te denken in oplossingen en het helpen bij het implementeren hiervan. Welke oplossing je ook gaat gebruiken, welke manier je ook kiest, wij staan open voor vragen en we brainstormen graag mee over ideeën, technische uitdagingen en adoptie.

Sommige scholen willen de lessen op afstand voortzetten voor de veiligheid van hun leerlingen en docenten. Daarom biedt Microsoft Teams voor het onderwijs een online klaslokaal, zodat studenten en docenten nieuwe manieren kunnen vinden om zich te blijven concentreren op leren.

Hoe kan je Teams inzetten?
Docenten kunnen lesmateriaal online publiceren en online interactieve lessen geven. Leerlingen/studenten hebben één plek waar ze kunnen samenwerken, leren, en communiceren. Wij hebben een collectie gemaakt van allerlei blog posts video’s en handleidingen van scholen en partners die bezig zijn met leren op afstand met behulp van Microsoft applicaties. Hieronder volgt een beknopte uitleg van wat je kan met Microsoft Teams:

Leren vanaf elke plek
Lesmateriaal en opdrachten staan online en zijn beschikbaar voor studenten vanaf elk device. Met behulp van Teams kunnen studenten communiceren, samenwerken, hebben ze toegang tot het lesmateriaal, kunnen ze contact met docenten onderhouden en opdrachten inleveren. Docenten kunnen opdrachten nakijken en feedback geven. Meer informatie vind je in deze blog en in deze handleiding.

Online klassen
Voor docenten is het mogelijk om online les te geven, een presentatie te delen en een digitaal “whiteboard” te gebruiken (waar ook studenten op kunnen schrijven). Daarnaast zijn er mogelijkheden om tekst, video en audio toe te voegen. De sessies kunnen worden opgenomen om later te bekijken. Meer informatie vind je in deze blog.

Live events
Live events zijn seminars met 100 tot 10.000 studenten die online aan één sessie deelnemen. De online aanwezigen kunnen vragen stellen, waardoor er interactie plaatsvindt. Meer informatie vind je in op deze pagina.