Switch IT Solutions gaat het netwerk van NHTV- internationale hogeschool Breda implementeren

Switch IT Solutions gaat het ICT-netwerk voor de nieuwe campus van NHTV- internationale hogeschool Breda (hierna NHTV) implementeren. De ICT-dienstverlener uit Enschede kwam middels een openbare Europese aanbesteding als beste keuze naar voren. Het beoogde resultaat van NHTV is een optimaal functionerend integraal netwerk, verspreid over de drie verschillende gebouwen van de nieuwe campus.

NHTV zocht naar een partij met uitgebreide kennis van en ervaring met ICT-netwerken en een duidelijke visie op moderne infrastructuren. Daarom bestond de procedure onder andere uit het opleveren van een ‘High Level design’; een beschrijving en schematische visualisatie van de beoogde oplossing. Switch toonde hiermee aan te beschikken over voldoende ervaring om snel tot een accuraat voorstel te komen. De projectleider van NHTV, René Smout, hoofd ICT Techniek, zal dit voorstel behandelen en de implementatie vanuit NHTV begeleiden.

 

NHTV neemt nieuwe campus in gebruik

Vanaf de zomer van 2019 gaat NHTV zich vestigen op één campus, bestaande uit drie gebouwen. De nieuwe campus zal voldoen aan de laatste inzichten op het gebied van huisvesting. Het is de bedoeling dat medio 2018 het eerste gedeelte van de nieuwe campus wordt opgeleverd.

Scope opdracht

Het nieuwe netwerk moet integraal functioneren met het bestaande netwerk van de gebouwen waarin NHTV nu nog gehuisvest is. De opdracht bestaat uit het inventariseren, leveren en gereed opleveren van netwerkcomponenten, waaronder LAN, Wi-Fi en andere netwerk gerelateerde producten. Daarnaast gaat Switch de accessoires, bijbehorende software, dienstverlening en ondersteuning verzorgen.

Over NHTV

NHTV- internationale hogeschool Breda leidt jonge mensen, in een internationale context, op tot professionals in de vakgebieden toerisme, hotel en facility management, digital entertainment, stedenbouw, logistiek & mobiliteit en vrije tijd. Op deze terreinen wil NHTV een inspirerend kennis- en expertisecentrum zijn. Inmiddels studeren er ongeveer 7.500 studenten aan NHTV. Nu nog verspreid over vier locaties in Breda met totaal zes gebouwen. Het is de bedoeling dat NHTV vanaf de zomer 2019 in het geheel op één campus (N-, H- en K-gebouw) gehuisvest is, die dan voldoet aan de laatste inzichten op huisvestingsgebied. Er werken bijna 750 medewerkers bij NHTV. Vanaf 1 september 2018 gaat NHTV Breda verder onder de naam Breda University of Applied Sciences.