Switch IT Solutions gaat de ICT van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs beheren

Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (hierna LVO) gaat haar ICT-beheer uitbesteden aan Switch IT Solutions uit Enschede. Het doel is beschikbaarheid en continuïteit van de ICT-infrastructuur waarborgen. Switch wordt als single point of contact verantwoordelijk voor de realisatie van een stabiele en veilige onderwijswerkplek.

LVO wilde werkplek- en serverbeheer en aanvullende services beleggen bij een externe partij. Switch kwam bij de Europese openbare aanbesteding – met in totaal 9 inschrijvers – als winnaar uit de bus. De ICT-dienstverlener uit Enschede scoorde hoog op het gebied van snelheid en kwaliteit van dienstverlening. Switch neemt niet alleen het beheer over, maar ook de hosting van het platform en coördinatie richting derde partijen.

Elementen als het aangeboden serviceniveau, heldere afspraken en gecontroleerde processen en een concreet en reëel plan van aanpak gaven de doorslag in de keuze voor Switch.

 

 

Complexe ICT-vragen worden in de nieuwe constructie opgepakt door Switch, zodat de ICT-organisatie van LVO ontzorgd wordt. De interne ICT-organisatie van LVO kan zich hierdoor concentreren op de verdere digitalisering van het onderwijs in het kader van ‘adaptief leren’.

Ontzorging door een deskundige partij

De geplande migratie moet plaatsvinden zonder het leerproces te verstoren. Iets waar Switch in thuis is met haar 30 jaar ervaring binnen het onderwijs. Switch is bekend met dergelijke projecten en werkt voor grote onderwijsinstellingen, zoals Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en regio (OOZ), Stichting Carmel College en Stichting ZAAM.

Switch gooit hoge ogen in het onderwijs

Switch won het afgelopen kwartaal al opdrachten voor de volgende onderwijsinstellingen: Albeda College, Almere College, Ichthus College, Landstede Groep, Onderwijsgemeenschap Venlo & Omstreken, ROC Midden Nederland, HAS Hogeschool en Scholengroep Rijk van Nijmegen.

Over Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs

LVO is met 30 locaties een van de grootste onderwijsbesturen uit Nederland met circa 26.000 leerlingen en 3.000 personeelsleden.