Switch vertelt aan Kennispark Twente over talentontwikkeling

Bron: Kennispark Twente

Op donderdag 12 juli 2018 vertelde Kennisparker Switch IT Solutions op het Twents Carmel College in Denekamp over het werken in de ICT. Leerlingen maakten kennis met het vakgebied en de beroepen die daarbij horen. “We helpen jongeren met het leggen van een basis voor hun vervolgkeuze”, vertelt Bob Vos, algemeen directeur van Switch IT Solutions.

Hoe ziet een dag in het werkveld eruit? Welke opleiding moet ik volgen als basis voor het vinden van een baan? Wat zijn de leuke en minder leuke dingen uit de praktijk? Switch en andere bedrijven, van machinebouwer tot notariskantoor, hielpen leerlingen met het vinden van de antwoorden. Waarom dit zo belangrijk is? Marjan Weekhout, rector van Twents Carmel College: “Kiezen voor later moet je nù doen. Op de bedrijvendag maken onze leerlingen kennis met heel uiteenlopende beroepen. Dat helpt hen om een keuze te maken die bij hen past.”

 

 

 

Talentontwikkeling stimuleren

Talentontwikkeling stimuleren

Switch is als erkend leerbedrijf graag betrokken bij de ontwikkeling van leerlingen. “We willen jongeren op allerlei manieren stimuleren hun talenten te ontdekken, daarom dragen we bij aan verschillende initiatieven”, legt Vos uit. “Denk aan de IJSO, de International Junior Science Olympiad die dit jaar in Nederland plaatsvond.” Deze internationale wedstrijd daagt havo- en vwo-leerlingen uit op het gebied van wetenschap en technologie. Meedoen kan de scholieren helpen bij het maken van een geschikte profielkeuze. Daarnaast leverde Switch een bijdrage aan de vakwedstrijd Skills The Finals. Hierin hebben leerlingen gestreden om de titel beste vakvrouw of -man in hun vakrichting, waaronder ook ICT-beheerder. WorldSkills Netherlands organiseerde deze vakwedstrijden samen met het ROC van Twente, Deltion College en de Groene Welle.

Iedereen kan een bijdrage leveren

Switch hoopt dat andere organisaties ook inzien dat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van leerlingen. “Zij zijn immers de medewerkers van de toekomst en dragen bij aan de innovatiekracht van de regio en Nederland”, aldus Vos.

Bron: Kennispark Twente