Twents Carmel College (TCC) nodigt bedrijven uit om leerlingen voor te lichten over het werkveld

Switch IT Solutions vertelt
leerlingen over werken in de ICT

Op donderdag 12 juli 2018 vond op het Twents Carmel College, locatie Denekamp, een ‘bedrijvendag’ plaats. Switch IT Solutions was daar als ICT-dienstverlener aanwezig om leerlingen voor te lichten over het werken in de ICT. Zo maakten ze kennis met het vakgebied als basis voor hun vervolgkeuze.

Over de beroepenmarkt op TCC-locatie Denekamp

Op de TCC-locatie Denekamp (onderdeel van Stichting Carmelcollege) doorlopen leerlingen de eerste twee jaar van hun leerroute. Hier worden ze voorbereid op de toekomst en hun vervolgkeuze. Hoe ziet een dag in het werkveld eruit? Welke opleiding moet ik volgen als basis voor het vinden van een baan? Wat zijn de leuke en minder leuke dingen uit de praktijk? Switch en andere bedrijven hebben leerlingen geholpen met het vinden van de antwoorden, allemaal vanuit hun eigen perspectief.

Dit gebeurde op 12 juli gedurende de beroepenmarkt die plenair werd afgetrapt om 9.30 uur. Na de aftrap vonden er twee rondes met workshops plaats waarin verschillende bedrijven uit de regio de leerlingen voorlichtten. Van machinebouwer tot notariskantoor. Switch droeg haar steentje bij met een workshop die werd verzorgd door Siebren Mossel, Technical Engineer, en Mike Flipsen, Manager IT Operations.

Waarom is dit zo belangrijk?

Marjan Weekhout, rector van Twents Carmel College: “Kiezen voor later moet je nù doen. Op de bedrijvendag maken onze leerlingen kennis met heel uiteenlopende beroepen. Dat helpt hen om een keuze te maken die bij hen past. Want ook daar zijn wij van bij TCC: leren kiezen voor later!”