Terugroepactie HP: Brandgevaarlijke batterijen

HP heeft een terugroepactie in het leven geroepen voor batterijen in diverse laptops die brandgevaarlijk kunnen zijn. De actie heeft betrekking op batterijen die geleverd werden bij onderstaande modellen:

  • HP ProBook 64x (G2 en G3)
  • HP ProBook 65x (G2 en G3)
  • HP x360 310 G2
  • HP ENVY m6
  • HP Pavilion x360
  • HP 11 Notebookcomputers
  • HP ZBook (17 G3, 17 G4 en Studio G3)

Hoe weet u of de batterij in uw laptop brandgevaarlijk is?

HP heeft op hun website de terugroepactie uitgebreid beschreven. Op deze website vindt u een tool, waarmee u kunt checken of de batterij van uw laptop mogelijk brandgevaarlijk is. Klanten met meer dan 5 units kunnen een e-mail sturen naar: EMEABulkBatteryRecall@hp.com.

Uw batterij is brandgevaarlijk: wat nu?

Wanneer uw laptop is gecontroleerd door de tool, geeft deze aan of uw batterij brandgevaarlijk is. Indien dit is aangegeven, komt u in aanmerking voor een gratis vervangende batterij. Op de website van HP heeft u de mogelijkheid om deze te bestellen.

Wat kunt u vast doen in afwachting van een vervangende batterij?

HP heeft een BIOS-update ontwikkeld voor klanten van wie de batterij in aanmerking komt voor deze terugroepactie waarmee de batterij in de “Batterijveiligheidsmodus” wordt geplaatst. In de Batterijveiligheidsmodus wordt de batterij ontladen en wordt toekomstig opladen uitgeschakeld totdat de batterij is vervangen. Hierdoor werkt de laptop alleen nog maar op netstroom en is het risico op brandgevaar vermeden. Wij raden aan om deze update gelijk te installeren wanneer u weet of uw batterij in aanmerking komt voor de terugroepactie.

Vragen?

Heeft u nog vragen, dan kunt u terecht bij onze klantenservice via info@switch.nl.