De top 5 uitdagingen voor de zakelijke markt

Mobiele devices zijn een must voor de zakelijke markt. Ze maken het mogelijk om zonder veel extra moeite, van iedere plaats een werkplek te maken. Toch blijkt het moeilijk om een IT-afdeling aan te sturen die kostenbesparend werkt, cybersecurityaanvallen verminderd maar tegelijkertijd aansluit bij de behoefte van de organisatie. Switch IT Solutions heeft een top vijf samengesteld van de vijf IT-uitdagingen in de zakelijke markt en vertellen je hoe we je hierbij kunnen helpen.

1. Continuïteit

De eerste uitdaging in de zakelijke markt is de continuïteit van IT. IT moet werken en voor lange tijd in te zetten zijn. Daarnaast mag het geen, of weinig problemen geven. IT-middelen en IT-organisaties moeten continu in beweging blijven en gemoderniseerd worden. Bedrijven lopen vaak vast in het moderniseren van hun IT-middelen en IT-organisatie doordat ze veel tijd kwijt zijn aan het beheer van oude systemen.

Arno Roelofs, Hoofd Facilitaire Dienst bij FC Twente, vertelt ook dat zij continue up-to-date moeten blijven: “Wij kunnen het ons niet veroorloven dat het ticketingsysteem of de toegangscontrole niet werken wanneer er 30.000 bezoekers voor de poort staan.” Hier leest u meer over de samenwerking tussen FC Twente en Switch IT Solutions.

 2. Efficiëntie

Het moet altijd efficiënter, of het kán altijd efficiënter. Meer doen in minder tijd, techniek voor je laten werken. Geen onnodige reistijd en duurzaamheid mee laten spelen in het werkproces. Door het gebruik van mobiele devices is het makkelijker om digitaal te communiceren. Zo kan er efficiënter overlegd worden en kan verslaglegging efficiënter, door papierloos vergaderen. Ook is het makkelijk om online af te stemmen over projecten waardoor meetings niet nodig zijn. Presentaties kunnen eenvoudig gedeeld en getoond worden op de devices van deelnemers. Zo hoeft er niets meer uitgeprint te worden, dit scheelt in kosten en draagt bij aan een duurzame invulling van processen. Daarnaast is online vergaderen in opkomst, hier lees je daar meer over.

3. Productiviteit 

Betere IT-toepassingen dragen bij aan een hogere productiviteit van het personeel. De nieuwe dynamische cloud oplossing kan hier zeker aan bijdragen, waardoor je kunt communiceren en samenwerken op afstand. Een speciaal op maat gemaakte app kan ondersteunen bij het bewaken van processen en projecten, maar ook we kunnen dit ook bereiken met bestaande CRM-integratie. Medewerkers hebben hierdoor altijd en overal toegang tot klantgegevens, waardoor zij hun werk beter en sneller kunnen uitvoeren. Hoe dan ook betekent digitale transformatie keuzes maken. Welke vorm van IT sluit optimaal aan bij de business, nu en in de toekomst? Met de dynamische cloud blijft u flexibel en profiteert u van nieuwe technologie waarmee de productiviteit wordt verhoogd.

Lees hier meer.

4. Processen automatiseren en kostenbesparing

Een vierde uitdaging voor bedrijven is om te produceren tegen zo laag mogelijke kosten. Het automatiseren van processen betekent dat kosten ook bespaard kunnen worden. Switch biedt een best-of-breed infrastructuur waarbij we instellingen en bedrijven ontzorgen in hun digitale transformatie. Het eindresultaat is een dynamisch cloud-platform waarmee u te allen tijde alleen afrekent naar uw daadwerkelijke gebruik. Neem voor een overzicht van de mogelijkheden contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

5. Probleemoplossingen

IT-kennis en kunde om eventuele problemen op te lossen. Dit betekent een aanpak van de huidige cultuur. De IT-afdelingen worden aangestuurd op basis van beheersen van kosten en verminderen van problemen. Een risicomijdende cultuur die niet aansluit bij de behoefte van de organisatie. Switch helpt inzichtelijk maken wat de waarde is van de inzet van nieuwe technologie en helpt u mee te bewegen met de snel veranderende wereld. We hebben niet alleen verstand van IT, maar ook van de zakelijke markt waarin u opereert. Wilt u hier meer over weten? Kijk dan hier.

Wat kunnen we voor u betekenen? 

Onze business developer Ron Hilberink kan u ook meer vertellen over de zakelijke markt. Neem contact met hem op via r.hilberink@switch.nl of via 088 – 82 82 000.