Uitbreiding HP terugroepactie uit 2018

In samenwerking met verschillende regelgevende overheidsinstanties heeft HP een uitbreiding aangekondigd van zijn lopende wereldwijde vrijwillige programma voor terugroeping en vervanging voor bepaalde notebookcomputer- en werkstationbatterijen. De uitbreiding van het oorspronkelijke programma, dat in januari 2018 werd aangekondigd, is als volgt:

Er zijn mogelijk extra batterijen geleverd met dezelfde notebook platformen die in aanmerking kwamen voor het oorspronkelijke programma. Uitbreiding van het aantal platforms met HP ProBooks (4xx G4 en G5), HP ZHAN, HP ENVY Notebook 15 en Mobile Thin Clients (mt20 mt21, mt31). Deze platformen zijn initieel niet geleverd met een in aanmerking komende batterij, maar zouden in de vorm van geleverde accessoire of uitgevoerde reparatie mogelijk gebruik maken van batterijen binnen het recall programma.

De mogelijk in aanmerking komende batterijen zijn mogelijk van december 2015 tot april 2018 met specifieke HP-notebookcomputers en mobiele werkstations over de hele wereld verkocht. Deze batterijen werden vanaf december 2015 tot en met december 2018 ook verkocht als accessoires of geleverd als vervanging via HP of een erkende HP serviceprovider. Deze uitbreiding heeft betrekking op minder dan 0,4% van alle potentieel in aanmerking komende producten die in deze periode verkocht zijn.

De voornaamste zorg van HP is de veiligheid van zijn klanten. De batterijen kunnen oververhit raken en brand- en verbrandingsgevaar opleveren voor klanten. Het is essentieel dat klanten hun batterijen controleren, ook als zij dit al in januari 2018 hebben gedaan en te horen hebben gekregen dat deze producten niet betrokken zijn.

Opmerking: Vervangende batterijen die zijn geleverd als onderdeel van het in juni 2018 aangekondigde programma vallen echter NIET onder deze programma-uitbreiding. Klanten die hun batterijen al hebben vervangen via het in januari 2018 aangekondigde programma hoeven hun batterijen dus NIET opnieuw te controleren.

Hieronder vindt u een brief met meer gedetailleerde informatie en hoe de mogelijk in aanmerking komende batterijen gecontroleerd kunnen worden.

Brief “Uitbereiding terugroepactie”