Vervangingsprogramma MacBook Pro-modellen

Apple is een vervangingsprogramma gestart voor MacBook Pro-modellen met een defecte accu. Deze zwelt op in de behuizing van de laptop.

Het programma van Apple betreft de 13-inch MacBook Pro-modellen zonder Touch bar. De getroffen modellen werden tussen oktober 2016 en oktober 2017 geproduceerd. Apple is voor deze modellen een wereldwijd programma gestart waarbij getroffen modellen gratis gerepareerd kunnen worden. Hoeveel MacBook Pro’s last hebben van het defect, is nog niet duidelijk.

Het programma

De accu is bij de MacBook Pro ingebouwd en kan door het euvel opzwellen. Volgens Apple is er geen sprake van een veiligheidsprobleem. Op een pagina van Apple kunt u als gebruiker bekijken of uw MacBook Pro in aanmerking komt voor een nieuwe accu. Dit doet u eenvoudig door op de pagina het serienummer in te vullen. Dit nummer vindt u doorgaans op de onderkant van uw model.

Naar de pagina

Een defecte accu

Blijkt uit het programma dat u een defecte accu heeft? Dan kunt u terecht bij Apple of bij een winkel die door Apple is geautoriseerd. Via de pagina kunt u een van deze twee stappen kiezen om uw defecte accu te laten repareren. Als uw MacBook Pro al enige beschadigingen heeft die het proces van de reparatie van de accu bemoeilijken, dan dienen die beschadigingen eerst gerepareerd te worden. In sommige gevallen kan dit tot extra kosten leiden voor de eigenaar.

Het vervangingsprogramma blijft tot vijf jaar na aankoop van uw MacBook Pro geldig (indien deze in aanmerking komt voor het programma).