Vincere Groep versterkt positie in Noord-Nederland

De Vincere Groep, onderdeel van de Zweedse Dustin Group, heeft Norisk overgenomen. Norisk is een leverancier van een breed portfolio van beheerde IT-diensten, variërend van infrastructuur tot werkplekken.

Norisk wordt ondergebracht in de Vincere Groep en met de overname van deze leverancier versterkt Vincere haar positie in Noord-Nederland. De Vincere groep heeft lokale vestigingen in: Alkmaar, Amersfoort, Assen, Delft, Enschede, Leeuwarden, Sittard, Zwolle en nu ook in Groningen.

  • We zijn al langere tijd op zoek naar een mogelijke acquisitie om ons aanbod binnen de gezondheidssector te versterken en Norisk heeft een sterke positie binnen deze sector. Met de overname worden we bovendien marktleider in Noord-Nederland, zegt Henk Makaske, EVP SMB & LCP van Dustin in Nederland.

Het in Groningen gevestigde Norisk is opgericht in 2005 en behaalde in 2018 een omzet van 9,5 miljoen euro. De onderneming heeft 38 medewerkers. De Vincere Groep koopt de onderneming van het huidige management.

  • Ons aanbod sluit goed aan op het aanbod van Vincere. Voor ons betekent de overname door Vincere dat we kunnen blijven groeien en nieuwe klanten kunnen bereiken, zegt Lammert Brouwer, algemeen directeur van Norisk.

Norisk blijft vooralsnog onder zijn eigen naam opereren en de directeur blijft binnen de onderneming werken.