Zorg

De cliënt centraal door digitaal werken

Toenemende zorgdruk maar niet willen inleveren op zorgkwaliteit? Dat vraagt om een gestroomlijnd werkproces waarbij de aandacht uitgaat naar het belangrijkste: de cliënt. Altijd en overal kunnen werken, gegevens op elk moment voorhanden hebben, optimale beveiliging van data; allemaal behoeftes om slim en efficiënt te kunnen werken. Met veilige, toekomstbestendige oplossingen maken wij het uw medewerkers gemakkelijker, zodat zij zich kunnen richten op het bieden van goede zorg. We hebben niet alleen verstand van IT en het stimuleren van digitaal werken, maar ook van uw specifieke branche: de zorg.

Een moderne maar vooral veilige werkomgeving

Om uw zorgmedewerkers goed te ondersteunen, maakt u informatie beschikbaar via de smartphone of tablet. Op deze manier kan de medewerker bij relevante informatie op de locatie waar de zorg verleend wordt. Maar mobiele devices zijn slechts het begin en het meest zichtbare onderdeel van een grote efficiëntieslag.

Voor het werken met devices heeft u een betrouwbaar netwerk en een goede verbinding nodig. Veiligheid is hierbij nummer één: u moet er niet aan denken dat gegevens van cliënten in verkeerde handen belanden. Wij helpen u met de realisatie van de moderne digitale werkplek waarin veiligheid, beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid centraal staan. Helemaal afgestemd op de behoeftes van de medewerker én die van de organisatie. Dat noemen wij optimaal digitaal werken.

Zorg voor een baby

Veilig en verantwoord met gegevens omgaan

Meer weten over Zorg?

Bart Winter

Bart Winter

Business Leader

Het altijd en overal beschikbaar maken van zorginformatie op mobiele devices draagt bij aan een efficiënter zorgproces. Maar hoe zorgt u ervoor dat de toegang tot gegevens van cliënten veilig en verantwoord is geregeld? De eerste stap daarvoor is bewustwording van de medewerker. De tweede stap is het inzetten van technische hulpmiddelen om de eindgebruiker te helpen. Een voorbeeld daarvan is Mobile Device Management (MDM). Met MDM beheert u vanuit de cloud alle mobiele apparaten in uw organisatie en beschermt u uzelf tegen datalekken.

Hoe dit werkt en wat MDM nog meer voor uw organisatie kan betekenen, lees u op de pagina over Mobile Device Management.

Consultancy in de zorg

Meer met minder doen? Uitbesteden ja of nee?

De maatschappij verandert continu en voortdurende transformatie is van doorslaggevend belang om als zorgorganisatie succesvol te blijven;

  • Kijken hoe u meer met minder kunt doen
  • Bepalen hoe uw IT een maximale bijdrage levert aan uw zorgproces
  • Ontdekken welk proces slimmer kan
  • Onderzoeken of uitbesteding interessant voor u is.

Vraagstukken

Onze consultants met specifieke branchekennis helpen u met deze vraagstukken. Daarnaast adviseren zij over de vertaling van (nieuwe) wet- en regelgeving naar uw organisatie- en IT-beleid en nemen zij (tijdelijk) het management van complexe projecten van u over. Heeft u een vraag over digitale werkplekken in de zorg? Wij helpen u graag verder.

Uw NEN 7510-gecertificeerde IT partner

Als zorgorganisatie weet u alles over het veilig omgaan met privacygevoelige data. Dat geldt voor ons precies zo. Eén van de certificeringen die Switch heeft behaald, is ISO 27001 voor informatiebeveiliging. In het verlengde daarvan voldoen wij ook aan de norm NEN 7510, waarbij meer nadruk wordt gelegd op het verwerken van patiëntgegevens. U kunt er dus op vertrouwen dat wij uw IT-uitdagingen begrijpen én dat we aan dezelfde eisen voldoen als waar uw organisatie aan moet voldoen.

Optimaal veilige oplossingen voor de zorg

De dagelijkse praktijk bij Switch staat ver weg van inzage in patiëntgegevens. Toch hebben we onszelf tot het uiterste ingespannen om te voldoen aan deze norm, omdat we willen ervaren hoe onze zorgklanten hiermee moeten werken.

Een risicoanalyse is een standaard onderdeel van de NEN 7510 normering. Dat heeft ons geholpen om onze klanten beter te kunnen helpen en optimale veilige oplossingen te kunnen bieden voor de zorg. Zo is bijvoorbeeld Microsoft Azure ideaal voor gebruik volgens de NEN 7510-norm. Op basis van dit platform kunnen wij alles inrichten op een manier die past bij uw organisatie en proces.

Meedenken over risico’s

Door onze IT-oplossingen op de juiste manier in te zetten, kunnen we ze een cruciaal onderdeel laten vormen van uw NEN 7510 managementsysteem. We kunnen zelfs met u meedenken welke risico’s u benoemt in uw risicoanalyse en hoe u die met behulp van automatisering afdekt.

Door onze certificeringen kunt u op ons vertrouwen als een IT-partner die weet wat er speelt in de zorgsector. Dat bewijzen we graag in de praktijk.